header

header

onsdag 11 december 2019

Dan före dan - Felicia Welander

Dan före dan är en bok som handlar om när saker inte blir som man förväntat sig, om vänskap och sorg och att skapa sig nya traditioner.

Handling (förlagets text):
Det är slutet av november och Sigrid är på väg hem för att överraska sin familj efter en längre utlandsvistelse. Mer än något annat ser hon fram emot att få fira en traditionsenlig jul i stugan i Hälsingland, precis som vanligt. Men det visar sig att hennes familj har gjort upp andra planer, eftersom de trodde att Sigrid skulle blickar i Wien. Inte ens barndomskompisen Nina har tid att ses. Sigrid riskerar nu att behöva möta sin största rädsla att bli ensam på julafton. Hon bestämmer sig för att göra det bästa av situationen. Hur svårt kan det vara att hitta någon att fira jul med egentligen? En internetdejt kanske?

Sigrid ger sig kast med att skapa den perfekta julen i Hälsingestugan. Men inget går som hon har tänkt sig, särskilt inte när hon håller på att bränna ner hela huset och blir räddad av den hon minst av allt hade väntat sig...

Mitt omdöme:
Som läsare får jag inte en helt friktionsfri relation till huvudkaraktären Sigrid. Jag tycker att hon är barnslig och omogen. Men allt eftersom historien utvecklar sig och jag får veta mer så förstår jag henne bättre och tycker mer och mer om henne.

Den här juliga romanen innehåller allt som en bra feelgood ska innehålla, trassliga känslor, obesvarad kärlek, kärlek, vänskap, missförstånd och en känsla av att allt ändå kommer att lösa sig tillslut. Det är bara att luta sig tillbaka, läsa och njuta. Den passar perfekt att läsa så här i juletid.

Boken ges ut av och kan köpas på Adlibris och Bokus.

Andra som har bloggat om boken är hyllan, Bokmysan och Karins boktips.
Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...