header

header

tisdag 10 december 2019

Det röda - Inger Frimansson

Julläsning kan ju inte bara handla om mysig feelgood, deckare i charmiga miljöer och spöken, eller hur..? Jag har läst novellen Det röda av Inger Frimansson som inte bjuder på särskilt trevlig julstämning.

Handling (förlagets text):
Kenneth har kommit ut ur fängelset där han suttit inne för mord. Suzann, kvinnan som han älskade, har sedan länge gift sig med någon annan och tagit deras son med sig. Det är jul, och Kenneth arbetar som jultomte och besöker familjer. När han får chans att besöka Suzanne och hennes familj tar han den. Hon kommer trots allt ändå inte kunna känna igen honom i sin klädnad. Men när han kommer dit går allt fel, och han känner hur raseriet börjar växa i honom.

Mitt omdöme:
Det här är en spännande novell från början till slut. Att Kenneth saknar självinsikt och har en annan syn på hur Suzanne och han hade det i sin relation förstår man rätt snabbt. Och att bestämma sig för att vara jultomte hos henne och hennes nya familj kanske inte var det bästa beslut han hade kunnat ta. Novellen slutar dessutom på ett alldeles lysande sätt.

Novellen ges ut av Saga Egmont och kan köpas på Adlibris och Bokus.


Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...