header

header

fredag 6 december 2019

Oår - Caroline Grimwalker

Det skrivs i mitt tycke alldeles för lite julskräck men till min lycka så har Caroline Grimwalker kommit ut med en rykande färsk novell.

Handling (förlagets text):

Oår är en gotiskt klingande skräckberättelse, förlagd i modern tid. En farmor som är på väg till släktens julfirande får på vägen vara med om något som väcker både fasa och lust. Det här är Caroline Grimwalkers version av en gammal, svensk folktroberättelse. Den som sätter sig på Bäckahästen dras ner i djupet, den som stöter på ett skogsrå hittar aldrig ut ur skogen igen. Men vad händer med kvinnan som dansar med Döden?

Mitt omdöme:
Jag har gillat allt jag har läst av Grimwalker och det här är inget undantag. Hon får oss lyssnare snabbt (direkt) in i en fasligt spökig stämning och det är ett lysande grepp att ta en traditionell spökhistoria in i den moderna världen. Jag uppskattade också Emil Erikssons dramatiska inläsning men kan tänka mig att den är en vattendelare.

Att det är en farmor som är huvudkaraktären är uppfriskande och jag älskade slutet. Det här är en novell som håller hela vägen.

Boken ges ut av favoritförlaget Swedish Zombie och kan köpas på Adlibris och Bokus.
Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...