header

header

söndag 15 december 2019

The Adventure of the Christmas Pudding - Agatha Christie

Jag kände att jag bara var tvungen att läsa en till berättelse om Hercule Poirot den här julen... Den här gången novellen The Adventure of the Christmas Pudding som ingår i en mindre novellsamling.

Handling (förlagets text):
Poirot discovers a connection with a house party at the home of Colonel and Mrs Lacey and, in order to pursue his investigation, an invitation is procured for him to the Laceys', ostensibly to enjoy an old-fashioned Christmas.

Mitt omdöme:
Poirot blir uppmanad att å polisens vägnar gå undercover för att utreda en juvelstöld vars spår lett till en herrgård på den engelska landsbygden. Poirot som gillar bekvämligheter och inte känner sig särskilt lockad av att bege sig till ett stort, kallt och blåsigt hus låter sig övertygas när han får höra att huset har centralvärme. När julpuddingen ska ätas så får han en lapp som varnar honom från att äta puddingen.

Några av ungdomarna som deltar i julfirandet förstår att Poirot är ingen mindre än den kände detektiven, även om de tror att han är där för att få uppleva ett äkta engelskt julfirande, bestämmer sig för att spela honom ett spratt. Men Poirot är inte lättlurad utan ligger steget före.

Det går inte annat än älska Christies böcker och här bjuder hon på en rolig och spännande pusseldeckare i novellformat som med fördel låter sig läsas i juletid.

Novellsamlingen ges ut av HarperCollins och kan köpas på Adlibris och Bokus.
Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...