Fortsätt till huvudinnehåll

The Split - Sharon Bolton

The Split finns inte översatt till svenska ännu, men jag gissar att den kommer inom kort.

Handling (Förlagets text):

SHE'S GOT NOWHERE LEFT TO HIDE.

A year ago, in desperation, Felicity Lloyd signed up for a lengthy research trip to the remote island of South Georgia. It was her only way to escape.

AND NOW HE'S COMING FOR HER.

Freddie Lloyd has served time for murder. out at last, he's on her trail. And this time, he won't stop until he finds her.

BECAUSE NO MATTER HOW FAR YOU RUN, SOME SECRETS WILL ALWAYS CATCH UP WITH YOU...

Tense, gripping and with a twist you won't see coming, Sharon Bolton is back in an explosive new thriller about a woman on the run...

Mitt omdöme:

Jag har läst en hel del av Sharon Boltons böcker (ni hittar de jag skrivit om på sidan som heter Recenserat) och hon skriver verkligen olika typer av böcker. Den här är action rakt igenom och det är spännande. 

Boken tar sin början på South Georgia Island när Felicity, som är is- och glaciärexpert (glaciologist på engelska, vet inte vad det heter på svenska), och hennes kollega är i färd med att dyka ner i en iskall sjö. Vädret blir snabbt dåligt och det blir dramatiskt innan de väl är tillbaka på forskningsstationen. Felicity är orolig över det, för säsongen, sista kryssningsfartyget som ska anlända till ön inom kort. Hon ber att få se passagerarlistan och hoppas att ett särskilt namn inte ska stå med.

Bolton tar oss sedan nio månader tillbaka i tiden och till Cambridge där Felicity då arbetade och forskade. Tiden då hon söker tjänsten på South Georgia. Efter en incident och för att få sitt hälsointyg för att kunna söka tjänsten så är Felicity tvungen att träffa en psykolog. Psykologen hon träffar heter Dr Joe Grant och har precis kommit tillbaka efter en sjukskrivning. En tidigare patient knivhögg honom och han lider fortfarande av sviterna från det. Särskilt eftersom hon är försvunnen och ingen vet om hon lever eller är död. Joes mamma Delilah som är en sliten polis har sökt med ljus och lykta efter den som gav sig på hennes son men är också orolig över Joe som hon tycker har ett gränslöst beteende mot sina patienter.

Felicity lever med en ständig rädsla och känner sig förföljd. Vad hon är rädd för vet hon inte riktigt. Om det är för sig själv eller om någon verkligen är efter henne. Hon märker att saker flyttas i hennes hem, som att någon varit därinne när hon inte är hemma, och hon hittar cigarettfimpar på uteplatsen trots att hon inte röker. Är det hon själv som gör konstiga saker under sina minnesförluster eller är någon där? 

Det här är en historia med många twister och när jag väl tror hur saker ligger till så förändras något och jag får ändra min teori. Det är en spännande bok, men väl mycket action för min smak. Väl värd att läsa, men inte en av Boltons bästa.

Boken ges ut av Trapeze Publishing och kan köpas på Adlibris och Bokus

Lottens bokblogg har också bloggat om boken.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Raseri - Anders Ek

Zombiehistoria i svensk tappning, funkar det? Ja, varför inte, säger jag.

Handling (förlagets text):
Ett livsfarligt virus sprider sig som en löpeld genom Stockholm och lämnar inget annat än förödelse efter sig. Telefonlinjerna är överbelastade och polisen Erik får inte tag i sin fru som befinner sig på annan ort med deras dotter. Han måste se till att de hamnar i säkerhet. Att de klarar sig från den ondska som viruset bär med sig.
Den framgångsrike MMA-fightern Pontus räds inte några kamper. Runt hörnet väntar en ljus framtid men när Stockholm drunknar i kaos, tar livet en helt ny vändning.

Mitt omdöme:
Det här är action från början till slut, ingen risk för att bli uttråkad. Viruset skapar alltså något slags zombieliknande varelser som är ren aggression och det går så pass snabbt att spridningen har gått alltför långt innan någon överhuvudtaget förstår vad som händer.. I centrum står polisen Erik, hans familj och den småstrulige MMA-fightern Pontus.

Andreas Ek är polis och det märks …

Familjen i huset bredvid - Sally Hepworth

Blev nyfiken på den här boken eftersom den jämfördes med Lianne Moriartys böcker. Australien, förort, hemligheter - det lät som en bladvändare i mina öron. Dessutom brukar Printz Publishing ge ut bra böcker.

Handling (förlagets text):
Den lilla gatan Pleasant Court lever upp till sitt namn. Alla känner sina grannar, och barnen leker med varandra ute. Men Isabelle Heatherington passar inte in i bilden av familjeparadiset. Som den enda ensamstående och barnlösa kvinnan fångar hon snart uppmärksamheten hos tre mammor, som bestämmer sig för att lära känna nykomplingen.

Men Ange, Fran och essie har ocskå sina hemligheter att bevaka. Som anledningen till att Ange måste kontrollera varje aspekt av sitt liv. Eller varför Fran inte låter sin snälla, stillsamma make gå nära deras bebis. Eller varför Essie för tre år sedan tog med sin dotter till lekparken och återvände hem utan henne.

När deras besatthet av den nya grannen växer börjar hemlighetera sippra ut, och de kommer snart upptäcka att nä…

Bokhandeln på Riverside Drive - Frida Skybäck

Har läst ett par böcker av Skybäck tidigare som skrivit i genren historiska romaner. Bara titeln på den här gjorde mig nyfiken på att läsa den, i kombination med att jag hört mycket bra om den så var det bara en tidsfråga. Jag lyssnade på den här boken som ljudbok strax före jul.

Handling (förlagets text):
Charlotte är för ung för att vara änka, för ung för att ha förlorat den hon älskar. I sitt vilsna tillstånd tar hon en paus från sitt framgångsrika företag och söker ro på den skånska landsbygden. Men så får hon ett oväntat besked. Hon har ärvt ett hus i London av en moster hon knappt visste att hon hade. Och huset inrymer en bokhandel.
Inställd på att sälja huset flyger Charlotte till England, där den konkursfärdiga Riverside Bookshop och den excentriska personalen verkar bortom all räddning. Men trots att Charlotte inte vet något om hur man driver en bokhandel växer snart en gemenskap fram med de motsträviga medarbetarna.
Samtidigt som Charlotte kämpar för att rädda verksamheten i…