Fortsätt till huvudinnehåll

Ett litet tips...

Jag är medlem på bokcirklar.se och prenumererar på deras nyhetsbrev. Vill passa på att tipsa om nåt jag läste om i senaste nyhetsbrevet, nämligen WeRead, en form av e-bok där man samtidigt som man läser aktivt kan ingå i en diskussion om boken. Bra idé tycker jag!
Jag är själv inte intresserad av att läsa e-böcker (vill ha riktiga böcker i handen, tycker att det är jobbigt att läsa för länge på en skärm...) men jag vet att det är flera av er andra bokbloggare (och säkert bloggläsare) som gillar e-böcker. Nåväl, jag kopierar helt enkelt texten från nyhetsbrevet - kanske någon som nappar och tycker att det låter spännande.


Användare sökes till WeRead: ett nytt sätt att diskutera e-böcker på!


WeRead bygger på att du inte ska behöva ladda ner speciell mjukvara för att läsa e-böcker. Istället visas sidorna i din webbläsare. Du kan markera stycken i boken och annotera dessa med dina tankar och funderingar. Anteckningarna delas sedan (om du så vill) med alla andra som läser samma bok och kan kommenteras. På detta sätt kan man föra en diskussion direkt på bokens sidor!


WeRead utvecklas i samband med mitt examensarbete vid KTH och jag letar nu efter 5-10 personer med datorvana som är intresserade av att prova på WeRead i ca två veckor. Boken som kommer att diskuteras är Selma Lagerlöfs "Kejsaren av Portugallien". Om detta låter intressant, anmäl ditt intresse genom att skicka ett mail med ditt namn och en eller två rader om dig själv till jkoc@kth.se. WeRead bör fungera på de flesta moderna webbläsare, men fungerar bäst i Firefox, Safari och Chrome.


/Johannes Koch

Kommentarer

Verkar vara något för ett läsproffs som dig. Tack än en gång för boken. Skall snart ta mig an den men skall först läsa ut Vyssan lull av Carin Gerhardsson.

Populära inlägg i den här bloggen

Blod rödare än rött: en berättelse om mod, smärta och vägen till försoning - Arkan Asaad

För någon vecka sedan så skrev jag om Arkan Asaads bok Stjärnlösa nätter . Den handlar om Amàr som tvingades in i ett giftermål med sin kusin. Det här är berättelsen om Amàrs pappa Casim. Handling (förlagets text): I uppföljaren till den hyllade debutromanen Stjärnlösa nätter  får vi lära känna Casim, Amàrs far, som i första boken bara framstår som en grym och oförstående pappa. Vad gjorde honom till den han har blivit? Det visar sig att Casims öde är minst lika dramatiskt som Amàrs eget. Efter en hård uppväxt gifter han sig med Jamila, men kort därefter tvingas han iväg för militärtjänstgöring. Casim längtar hem och bestämmer sig för att desertera, och familjen tvingas på flykt. Den farliga och plågsamma resan slutar i Sverige, samtidigt som Casims mor, far och syskon hamnar i fängelse där de torteras, våldtas och dödas. När Amàr lär känna det våldsamma öde som format Casim kan han äntligen förstå och slutligen försonas med sin pappa. Mina reflektioner: Oj, vad ska man säg

Raseri - Anders Ek

Zombiehistoria i svensk tappning, funkar det? Ja, varför inte, säger jag. Handling (förlagets text): Ett livsfarligt virus sprider sig som en löpeld genom Stockholm och lämnar inget annat än förödelse efter sig. Telefonlinjerna är överbelastade och polisen Erik får inte tag i sin fru som befinner sig på annan ort med deras dotter. Han måste se till att de hamnar i säkerhet. Att de klarar sig från den ondska som viruset bär med sig. Den framgångsrike MMA-fightern Pontus räds inte några kamper. Runt hörnet väntar en ljus framtid men när Stockholm drunknar i kaos, tar livet en helt ny vändning. Mitt omdöme: Det här är action från början till slut, ingen risk för att bli uttråkad. Viruset skapar alltså något slags zombieliknande varelser som är ren aggression och det går så pass snabbt att spridningen har gått alltför långt innan någon överhuvudtaget förstår vad som händer.. I centrum står polisen Erik, hans familj och den småstrulige MMA-fightern Pontus. Andreas Ek är polis och

Bakom stängda dörrar - B.A. Paris

Jag blev tipsad om den här boken av en kollega. Måste säga att jag äntligen har arbetskamrater som gillar att prata böcker, så himla roligt! Handling (Förlagets text): Känner du Jack och Grace? Han är snygg och förmögen, hon är charmig och elegant. Han är en hängiven advokat som aldrig har förlorat ett mål, hon sköter hemmet och maten till fulländning och avgudar sin handikappade lillasyster. Fast de är nygifta verkar de ha allt. Man kanske inte vill tycka om dem, men man gör det. Man blir ohjälpligt charmad av deras otvungna, bekväma hem och av deras trevliga middagar. Man skulle vilja lära känna Grace bättre. Men det är svårt, för man upptäcker att hon och Jack är oskiljaktiga. Vissa skulle kalla det för äkta kärlek. Andra undrar kanske varför Grace aldrig svarar i telefon. Eller varför hon aldrig kan komma och ta en kopp kaffe, fast hon inte jobbar. Hur hon kan laga så enastående mat och ändå vara så slank. Eller varför hon aldrig verkar ha någonting med sig ut ur huset, inte e