Fortsätt till huvudinnehåll

Jag firar med en utlottning!

Jag är väldigt dålig på att komma ihåg födelsedagar. Min teori är att eftersom jag fyller år på juldagen så har min födelsedag aldrig varit särskilt speciell och därför glömmer jag lätt bort andras också. Det är till och med så att jag glömmer bort bloggens födelsedag.

...med näsan i en bok... har nämligen fyllt 2 år
för några dagar sedan...
Detta måste firas. Det gör jag med en utlottnig. Paketet blir en överraskning men kommer att innehålla en bok (naturligtvis), någonting smarrigt och någonting fint.
För att vara med i utlottningen och fira bloggen så behöver du bara lämna en kommentar där du ger lite ledtrådar om vad du gillar att läsa, vad du tycker är gott, om du har någon favorit färg och så. Du behöver inte bo i Sverige för att delta:) Jag vet att jag har flera läsare som bor lite varstans i världen och ni ska självklart också få vara med. Deadline att vara med är tisdag kl 24.00 (svensk tid). Kom ihåg att också lämna kontaktuppgifter (om du inte har egen blogg) så att jag får tag på vinnaren!
Om du vill ha två lotter så kan du skriva ett inlägg på din blogg, facebook eller twitter och länka till det i kommentarsfältet.

Kommentarer

Hundöra sa…
Grattis! Tiden går fort, eller hur? :)

Om jag får är jag gärna med i utlottningen! Ja, vad gillar jag spänning och äventyr. Inga kriminalare eller skräck. Vad gillar jag att äta? Lakrits och choklad :)
Grattis!!
kvinnligt, rosa, sött
Andrea sa…
GRATTIS! :D
Jag älskar amerikans/engelsk YA dystopi,på engelska då :)
Annars så är jag svag för ljusblåa saker samt lakrits och sura/salta saker :)
Min tweet går inte att klistra in från mobilen just nu,men jag kan klistra in den senare. För tillfället kan jag bara säga att jag heter andrea_books och att tweetet för tillfället är den senaste :)
Grattis!

Jag är gärna med med en lott i utlottningen :). Jag läser gärna skräck! Och äter gärna choklad. Och min favoritfärg är blå :).
Elisabeth sa…
Åhå, låter supermysigt! ÄR med såklart!

Jag gillar vargar, böcker om vargar och vargfärger. Hihi!

Nej men om jag nu måste vara lite roligare så gillar jag vargar, ungdomsböcker, fantasy, te, djur, engelsk YA, litteratur, manga, grått, svart, prydnader, fina bokmärken och sommaren!
Ellie sa…
Engelska, YA, dystopier, allt typ. Gillar blått och godis! Har tweetat (egerdin) :)
(ellii_98@live.se)
Elina sa…
Nejmen GRATTIS! Vad kul! Jag är gärna med jag också och jag säger att jag gillar mycket i bokväg (men väljer bort deckare, historiska romaner och chicklitt för stunden), choklad och färgen röd. (:

Mejl: ielinashylla@gmail.com
Grattis 2-årsdagen. Måste säga att du har en mycket trevlig blogg. Och vilket utmärkt sätt att fira dagen tycker jag. Jag läser det mesta men helst deckare. Facoritfärg för tillfället är nog grön men är inte så petig och när jag ska tugga på något till jag läser blir det gärna popcorn och en stor kopp te.
Jag har kommenterat lämnat ett inlägg på min blogg: http://fantastiskaberatterlser.blogspot.se/2012/06/tips-om-tavlingar.html
Gratulerer med overstått dag!!:) Hurra hurra!:) Du har en utrolig fin blogg og jeg er glad jeg har funnet deg i den store blogger verden.Du legger mye spennende ut og skriver veldig bra om bøkene du leser:) Måtte du få mange flotte blogge år til!:)

Jeg liker krim, klassikere og bøker med mye romantikk:) Favorittfargen er lyse blå, som himmelen på en god sommerdag:) Å spise er jordbær og lakris:)

Ønsker deg en flott dag!:)
Roligt att så många vill vara med och samtidigt få veta lite mer om er:)Hoppas att fler ansluter under helgen!
Malin sa…
Åh! Jag vill vara med! Jag gillar romaner, kakor och choklad samt färgen grön :)
Beathe sa…
Gratulerer så mye med overstått bursdag på bloggen din:-)Håper du blogger i mange mange år til!Jeg liker mange typer bøker og gjerne både krim og såkalte Chick-lit bøker.Fargene jeg liker best er brunt og rosa:-) Ha en fin Lørdag videre og jeg gleder meg til å følge deg videre:-)
Alexandra sa…
Hej hej jag vill gärna vara med. Jag gillar att läsa självbiografier som man blir berörd av. Och min favorit mat är allt som har med fisk att göra gärna lax. Och så älskar jag vitt vitt och vitt! Schabby chic!
Tack för din fina blogg!
Kram
Alexandra
alexandra.erik@hotmail.com
Lenes blogg sa…
Gratulerer med 2 år med blogging. Kom over siden din i dag, og la meg til som følger.
Jeg leser mye forskjellig krim og romaner,Chick-lit,fantasi og mer.
Liker og mange farger, men fortiden mye hvitt og gammelrosa. Og så en jeg en sjokoladeelsker :)
Elen sa…
Gratulerar!
Det är klart man är med när ett sådant tillfälle ges! :) Jag gillar lite av varje, dock inte deckare, noveller eller chic lit. Är jäkligt glad i ugglor, grönt och choklad. Trevlig helg!
Anonym sa…
Hejsan! Vad roligt med en utlottning! Skulle vara roligt att få en ny bok nu till sommarledigheten! Jag gillar verklighetsbaserade böcker mest. Min favorit färg är mintgrön och vit :) Och jag älskar pajer.
Håller tummarna!
Pernilla
pernillaeriksson1@hotmail.com
Hipp hipp HURRA!!!! Grattis på två årsdagen :D Hoppas du får många långa bokbloggar år till! Och självklart vill jag också vara med i utlottningen och vad för läsning jag gillar...ja det vet du nog ganska så bra redan antar jag i och med att vi gillar samma typ av böcker, vad jag gillar att mumsa på är sötlakris och choklad och favoritfärg är grönt och vinrött. Sen kommer ett inlägg här: http://www.lingonhjarta.com/2012/07/med-nasan-i-en-bok-fyllde-ar-och-firar.html
och har både skrivit om det på facebook och twitter.

Fast du! Om jag mot all förmpdan råkar vinna har jag en mamma man kan skicka saker till också ;)
Eli sa…
Grattis!! :) Jag är gärna med i tävlingen! Böcker gillar jag ju allt möjligt men mest skräck som du kanske vet ;) Äter gör jag det mesta men choklad går verkligen alltid ner! Fina färger är svart (såklart), blått och rött :)

Har skrivit och länkat här: http://www.facebook.com/elilaserochskriver
Jenny E. sa…
Grattis till 2 år!

Jag är jättegärna med i utlottningen och har tipsat om den på min blogg: http://jenny.jennytranslation.com/2012/07/02/med-nasan-i-en-bok-lottar-ut-ett-bokpaket/

Jag läser gärna deckare, YA, chick-lit, det mesta egentligen. Jag älskar te och choklad (är dock laktosintolerant så det är inte mycket choklad jag kan äta). Favoritfärg är nog röd (tror jag).
Anonym sa…
Grattis till 2 år!

Jag läser det mesta faktiskt, men har för tillfället fastnat i ungdomslitteratur/YA med övernaturliga inslag. Jag älskar choklad och min favoritfärg är blått i alla dess nyanser.

Tipsade om tävlingen på fb:
https://www.facebook.com/MariGadell/posts/243830219053347

/Mari G
m_gadell@hotmail.com
Karin Lundberg sa…
Grattis!
Jag gillar att läsa historiska romaner, chic-lit och populärvetenskap. Te och mörk choklad är aldrig fel och röd är allt en himla fin färg!
Jag är en ivrig twittrare och har givetvis twittrat om denna tävling!
https://twitter.com/sciencekarin/status/219788448427556866

//Karin Lundberg
karin.communicates@gmail.com
Unknown sa…
Grattis!! :D Vad kul att du fyller två år! Och att fira med en utlottning är ju inte häller helt fel! :D Älskar tävlingar och lottningar! :D

Jag gillar att läsa YA, men egentligen funkar nog det mesta som har någon form av övernaturlighet i sig! :)
Choklad är ju alltid gott, speciellt med en kopp te och en mysig filt på kvällen! :D
Och när det kommer till färgerna så är det nog "enkelt".. allt som blandas med svart! :D (svart-rosa, svart-lila, svart-blå.. ja, du fattar poängen!) :D

Grattis igen!
http://elinasbokliv.blogspot.se/2012/07/fodelsedagsblogg.html

Mvh Elina
Gratulerar! :-D Två år är en imponerande tid. Jag har inte haft min blogg i ett år ens, men tycker ändå att det känns som att man alltid har gjort det. Roligt är det i alla fall. Hoppas att det blir många fler år med din blogg! :-)

Spännande med utlottningen också! Jag är såklart gärna med och har tipsat om den på min blogg här: http://bokmilaskogen.wordpress.com/2012/07/02/sommarlasningen-so-far/

Jag läser mest klassiker, "vanliga drama"-romaner, romaner i historisk miljö, ungdomsromaner och skräck. Lite allt möjligt alltså. :)

Jag är förtjust i te (drycken alltså, hihi) och fina färger är grönt och lila. :)
Anna sa…
Stort grattis till den fina bloggen! Jag nöjer mig med att gratta!
Stort grattis! =) och va mysig tävling!

Jag gillar mest ungdomsböcker, gärna på engelska. Men annars är seriealbum hemskt trevligt och böcker på vers har jag också nyligen fattat tycke för!=)

Jag gillar choklad och älskar sura saker som sura band eller nappar men hatar lakrits! (inte så förtjust i bilar och liknande godis)

Favoritfärg just nu är nog grön och avslutar med att säga att jag älskar ugglor!

miriam.tisander @ gmail.com
Lotten sa…
Grattis på födelsedagen bloggen!
Jag har länkat från min blogg förresten!
Jag gillar det mesta. Läser mycket deckare och så "vanlig" skönlitteratur (hm, vet inte hur jag ska kategorisera - på film skulle det vara "drama"...).
Älskar te, mörk choklad, pärlor, tyger och så blått;-)
Annica sa…
Hej!
Grattis!
Min blogg fyller också 2 i år, nu i juli, eller så var det i juni! (Inte bara du som glömmer födelsedagar!;))

Jag är gärna med i utlottningen.
Vad jag gillar? Överraskningar! :D
Kommer att länka på min blogg.
Harriet sa…
GRATTIS, GRATTIS!

En sorts böcker jag älskar? Ett ord: dystopier!

Jag älskar också choklad och skulle kunna frossa i det i dagar. Mums!

Färgen blå är nog min favoritfärg och jag vet inte riktigt varför, men jag gillar att det finns så många olika nyanser av den:)

harriet.noring@gmail.com
Anonym sa…
Grattis ...med näsan i en bok!
Må du som ugglan bli klokaste klok!
Om jag fick önska ett litet paket,
så skulle det vara en resa med rymdraket.
Men nu vill jag istället sinnet berika,
och önskar därför en bok från Sydamerika.
Något gott att mumsa till den gör mig glad,
och gladast av alla blir jag av choklad,
gärna mörk för det känns så flott,
och den finns ju varken i svart eller blått.
:^)
Grattis till två år! Är hemskt gärna med och hoppas på vinst! :)

Jag gillar att läsa om övernaturligheter (vampyrer, zombies, spöken, magi) men är även ett långtida Jane Austen-fan. Favoritfärgen är svart och jag tycker att kaffe är gott, men även ost och rödvin.

Jag bloggar så klart om denna förträffliga tävling i min blogg: http://mammajakeline.blogspot.se/2012/07/tavlingstips-for-oss-boknordar.html
Johanna sa…
Jag är gärna med. Jag läser det mesta, just nu mest skräck. Favoritfärgen är grön och jag äter allt utom lakrits och mint.

ceolas81@gmail.com
Elisabeth sa…
Glömde säga att jag bloggat om det:http://bokvarg.blogspot.se/2012/07/tavling-hos-med-nasan-i-en-bok.html
Bella sa…
Åh jag är jätte gärna med! :D
När det gäller böcker så har jag precis fått upp ögonen för YA-litteratur. Någon som jag verkligen, verkligen(!) är sugen på just nu är Divergent tex.
Mumsiga saker så är jag en sucker för choklad och min favorit färg är lila :)


Jätte rolig tävling btw! Lite nytt och annorlunda :D
Man sa…
Grattis! :-)

Jag är med. Gillar bitterljuva men realistiska YA- och vuxenböcker, syrligt och sött samtidigt samt färgerna grön och gul.
Carro sa…
Hej! Vilken kul utlottning du har ordnat :) Jag vill gärna vara med :) Har länkat ditt inlägg till min blogg!

Jag älskar att läsa böcker men av någon anledning läser jag nog mest deckare! Mina favoritförfattare är Mari Jungstedt, Lesley Pearse och Peter Robinson. Har många fler men kan inte skriva alla här...haha.
Min favoritfärg måste nog bli svart och rosa :)
Jag tycker att grillad mat är gott nu på sommaren och till det en god parfait till efterrätt med hallon i :) En god chokladbit till boken är inte fel när man sitter och läser heller....Ha en trevlig sommar!! :)
Naba S sa…
hejhej!!!
Är gärna med!
Jag gillar ungdomsböcker och YA-böcker helst dystopier, Urban Fantasy och paranormal romance.
Gillar allt som är surt eller sött, älskar choklad också.
Min favoritfärg är gul.
Lisa sa…
Jag är gärna med! (:
Ellen sa…
Grattis!

Jag gillar framför allt YA och då helst fantasy, dystopier eller feel-good böcker. Men jag läser det mesta, förutom möjligtvis biografier.

Tweet om tävlingen:
https://twitter.com/eReducio/status/220254370112077824
Lisa sa…
Och jag glömde skriva resten, haha! Jag gillar att läsa ungdomsböcker, gärna med lite överanaturligt inslag, och de ska helst vara på engelska.

Jag älskar sura godisar, och choklad är aldrig helt fel heller. Och min favorit färg måste nog vara blå! (:
Anonym sa…
Grattis!

Jag är jättegärna med och tävlar!
Har länkat på min blogg också!
Jag läser mest YA, gillar mest choklad och lakrits och har ingen favoritfärg men nu på sommarn så är det väl rosa,grönt,gult och orange typ :p
Anna sa…
Jag är gärna med! Jag älskar ungdomsböcker om det mesta. Dock inte deckare eller thrillers:) Jag tycker mycket om choklad och mina favoritfärger är orange och gul:)
cassandra sa…
Jag är med och tävlar :)
Delar på min FB http://www.facebook.com/cassandra.hs.5/posts/405212246182620

Jag älskar choklad, helst Geisha eller guldnougat. Men jag är ju också allätare hihihi.
:) Mina favoritfärger är ljusrosa, ljusblå och svart.
Är väldigt inne på att läsa Chick-lit just nu! Men läser så gott som allt.

Håller tummar och tår! :)

Kram Cassandra
canicos@hotmail.se
Christina sa…
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Christina sa…
Jag älskar om att läsa fantasy och dystopi böcker. Deckare är också bra.

Chocolate chip cookies är gott!

Min favoritfärg är blå.

mail: christina.zhou.95@gmail.com
Anonym sa…
Grattis!

Jag gillar att läsa, romantik och drama, äta torkade fikon (namnam...) och att titta på rosa och turkosa saker! =)

mejl: phebles_90[snabel-a]hotmail.com
evamar sa…
Grattis.

Lite om mig: Alläsare men tveksam till skräck och övernaturligt eftersom jag får mardrömmar. Gillar te att dricka och choklad att äta och färgen rosa.

Populära inlägg i den här bloggen

Stjärnlösa nätter; en berättelse om kärlek, svek och rätten att välja sitt eget liv - Arkan Asaad

Jag blev tipsad om den här boken av en kompis och lyssnade på den som ljudbok. Det var ett klockrent tips för jag tyckte mycket om boken. Handling (förlagets text): Stjärnlösa nätter  är en roman om hur de sega banden mellan fäder och söner, tvinnade av nedärvda idéer om respekt och plikt mot familjen, kolliderar med en ung mans självklara rätt att själv välja sitt liv. Berättelsen om Amàe ger läsaren inblick i en för de flesta okänd värld. Stjärnlösa nätter  handlar om Amàr som växer upp i en svensk småstad i en kurdisk familj, med en starkt dominerande far. När han är arton år beger sig familjen på en bilsemester till släkten i Irak. Det är första gången på många år som de reser tillbaka, och alla har höga förväntningar. När de är på plats efter en strapatsrik bilfärd genom Europa blir det en rad smärre kulturkrockar. För Amàr, som flyttat hemifrån i Sverige är det till exempel naturligt att ställa sig vid diskbänken, men han blir bortmotad av de kvinnliga släktingarna med fni

Blod rödare än rött: en berättelse om mod, smärta och vägen till försoning - Arkan Asaad

För någon vecka sedan så skrev jag om Arkan Asaads bok Stjärnlösa nätter . Den handlar om Amàr som tvingades in i ett giftermål med sin kusin. Det här är berättelsen om Amàrs pappa Casim. Handling (förlagets text): I uppföljaren till den hyllade debutromanen Stjärnlösa nätter  får vi lära känna Casim, Amàrs far, som i första boken bara framstår som en grym och oförstående pappa. Vad gjorde honom till den han har blivit? Det visar sig att Casims öde är minst lika dramatiskt som Amàrs eget. Efter en hård uppväxt gifter han sig med Jamila, men kort därefter tvingas han iväg för militärtjänstgöring. Casim längtar hem och bestämmer sig för att desertera, och familjen tvingas på flykt. Den farliga och plågsamma resan slutar i Sverige, samtidigt som Casims mor, far och syskon hamnar i fängelse där de torteras, våldtas och dödas. När Amàr lär känna det våldsamma öde som format Casim kan han äntligen förstå och slutligen försonas med sin pappa. Mina reflektioner: Oj, vad ska man säg

Tillfälligt (?) avbrott

Efter att ha våndats och funderat fram och tillbaka så har jag bestämt mig för att, åtminstone tillfälligt, sluta uppdatera bloggen. De senaste åren så har jag varit något av en periodare, men perioderna då jag skriver här blir kortare och infaller alltmer sällan.  Jag vill inte sluta skriva om böcker jag har läst och lyssnat på, däremot kommer jag att göra det i ett annat format. Därför kommer jag att sälla mig till den växande skaran bookstagrammers och uppdatera mer regelbundet på Instagram i stället.  Egentligen så tycker jag själv bättre om att läsa långa blogginlägg om böcker i stället för kortare omdömen. Det är detta som mina funderingar kretsat så mycket kring. Jag har dock insett att om det ska bli något skrivet från mitt håll så får det bli kortare texter och då passar Instagram bra. Ni hittar mig på: Instagram där jag heter @mednasanienbok Facebooksidan Med näsan i en bok Goodreads där jag heter Anna (med näsan i en bok) Danielsson Hoppas vi ses där! Och kanske kommer jag t