header

header

tisdag 22 maj 2012

Solstorm - filmen

Igår var det filmtajm och dags för en film av lite äldre modell. Jag är ju ett stort fan av Åsa Larsson och har läst alla hennes böcker. Solstorm läste jag när den kom ut 2003. Igår var det alltså dags att äntligen se filmen. Eftersom det var så länge sedan jag läste den har jag svårt att bedöma hur nära filmen håller sig till boken.

Isabella Scorupco spelar Rebecca och gör det bra, även om "min" Rebecca ser annorlunda ut. En av mina favoritkaraktärer i Larssons böcker är polisen Anna.Maria Mella och Lena B. Eriksson gjorde en kanontolkning av henne. Enda gången Larssons torra humor kom fram i filmen var när den höggravida Mella får värkar när hon brytit sig in i mördarens hus och hittat två avhuggna händer. Levereringen av kommentaren "Inte nu!" var klockren.

Fanns Sivving med i boken Solstorm? Kommer inte ihåg, men honom saknade jag i alla fall.

En bra och underhållande film. Om jag kommer ihåg rätt så fick den ganska dålig kritik när den kom ut, men jag gillade den. Hoppas att fler av Åsa Larssons böcker filmatiseras i framtiden!

Här får ni en trailer!


1 kommentar:

Louise sa...

Jag vill minnas att jag tyckte att en del saker var lite otydliga i filmen och att jag därför tänkte läsa boken, men det har visst inte blivit av än, får ta tag i det :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...