header

header

fredag 18 juli 2014

Podcast vs ljudbok

Till och från i mitt liv så har jag lyssnat på ljudböcker, särskilt när jag kör bil. Ett par år så pendlade jag med bil till jobbet och då var det perfekt sysselsättning under körningen. Ni som tittar in här på bloggen har säkert lagt märke till att jag nu upptäckt det fantastiska med ljudbok i mobilen. Då kan jag lyssna när jag städar, borstar tänderna, ligger ute och solar - ja, lite när som helst. När jag var ner till Stockholm en sväng i våras så träffade jag ett gäng trevliga bokbloggare som lobbade starkt för podcasts. De jämförde olika poddar, skrattade åt sånt de hört där och rent allmänt inspirerade mig att börja lyssna.

Och jag har gett det en ärlig chans, jag lovar. Har lyssnat på flera olika, gett samma pod flera chanser, men nej... Kanske är det tantvarning (har i och för sig ingenting emot att vara tant) men jag fixar inte detta (ofta Stockholmsfixerad) babblande. Till slut hör jag inte vad de säger, bara bla bla bla. Ett undantag finns det - älskar att lyssna på Lundströms bokradio, men vet inte om det räknas som podcast eller inte...

Så jag håller mig till ljudböcker och sedan jag tog ett abonnemang hos Storytel så avverkar jag dem i rasande fart! Senast idag så lyssnade jag färdigt på Ann Rosmans senaste roman Havskatten och började lyssna på En yxa åt Alice av Inger Frimansson.

Ljudbok eller Podcast - vad lyssnar du helst på?

4 kommentarer:

boktok73 sa...

Jag har också haft svårt med poddar, tills jag hittade deckarpoden. Den gillar jag, det är underhållande och intressant. Det är ju Sofie Sarenbrant och Emelie Schepp som diskuterar om sina erfarenheter som författare. Jag gillar den! Lyssnar på ljudböcker när jag sysslar med städning elle annat här hemma, det blir lite roligare så :)

...med näsan i en bok... sa...

Kanske att jag sak testa deckarpodden då...OM jag kan slita mig från mitt boklyssnande:)

torgust sa...

Jag njöt av Storytel, så länge jag kunde göra det gratis. Det blev en och en halv månad. Bra tjänst men lite för dyr för min smak. Lyssnar på Bokpalt och Ett eget rum. Båda utan Stockholmare. Både och alltså. Och så finns mycket ljudböcker på biblioteket, gratis, men lite omständigare.

...med näsan i en bok... sa...

Torgust - hur man uppfattar priset beror säkert på hur mycket man lyssnar. Jag betar av flera ljudböcker på en månad och med tanke på hur mycket det kostar att köpa så är det billigt. Har tyvärr inte hittat något sätt att ladda ner ljudböcker från bibblan till iPhone, därför lånar jag inte

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...