header

header

tisdag 22 maj 2018

Mörkt motiv - Louise Penny

Jag läste Mörkt motiv på min älskade läsplatta när jag var på resande fot.

Handling (förlagets text):
Kommissarie Gamache och hans team vid Québec-polisen kallas till Three Pines, en ödsligt belägen by söder om Montréal, för att utreda ett dödsfall. det är den vänliga damen Jane Neal som verkar ha träffats av en pil på avvägar. Lokalbefolkningen tror att det rör sig om en jaktolycka, eftersom jakt med pil och båge är vanligt i trakten. För vem skulle vilja döda rara Jane Neal även om hon hade sina egenheter? Det har ju alla i byn. Men ju mer Gamache nystar i mordet, desto fler hemligheter kommer i dagen, och snart står det klart för honom att det inte alls rör sig om en jaktolycka, utom om något betydligt otäckare. Mörkt motiv är den första boken i serien om Armand Gamache.

Mina reflektioner:
Det här är inte någon blodig och grym deckare, även om den såklart innehåller ett mord. Det är lite Agatha Christie eller kanske ännu mer Morden i Midsomer över den. Vi har ett mord, en by där alla känner alla, hemligheter som lurar under ytan och en godmodig kommissarie som leder utredningen. Gamache påminner lite om Elisabet Georges kommissarie Lynley på det sätt att han är rik, noga med sina dyra kläder och gillar god mat och dryck. Den enda karaktär som sticker ut är den unga kvinnliga polisen som Gamache bestämmer för att ta med i sitt team. Hon har noll social kompetens och blir sur eftersom hon tycker att hon ständigt blir missförstådd, trots att det är hon som inte fattar någonting...

Det var en helt ok bok - jag läste ju ut den - men den fångade mig inte och jag tror knappast att jag kommer att läsa fler böcker om Armand Gamache.

Boken ges ut av Modernista och kan köpas på Adlibris och Bokus

Andra som bloggat om boken är Fantastiska berättelser, LitteraturMagazinet och RomeoandJuliet
Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...