header

header

tisdag 28 juli 2015

Alla andra...

Jag surfar runt hos andra bokbloggare och hittar imponerande "att-läsa-under-semestern"-högar, listor över rekordmånga lästa böcker och ser att alla andra minsann har väluppdaterade sidor. Det är inlägg om hur regnet och rusket bidrar till att beta av alla hyllvärmare, om människan nu inte är utomlands vill säga och ligger och läser vid en pool.

Den här sommaren är precis som alla andra somrar (sedan jag blev mamma) för mig - jag får knappt något läst. Jag får aldrig så lite läst som under semestern! Under arbetsveckor lägger sig sonen vid åtta på kvällen och jag får några timmar för mig själv som jag gärna ägnar åt läsning. Lediga veckor är han gärna vaken till elva på kvällen och då är jag ärligt talat inte så pigg på att läsa. Och att vara på stranden med barn som inte kan simma betyder att man inte kan ha näsan i en bok. Då gäller det att ha ögonen på sitt barn. Regniga dagar gör vi annat (till exempel blir genomblöta på Kolmården och sover i tält på Safari Campen...) Vi gör saker tillsammans hela tiden - det är ju liksom det som är grejen med att ha semster/lov samtidigt! Då vill jag passa på att göra en massa andra saker som jag inte gör i vanliga fall. Fast okej, jag erkänner, jag ligger gärna och läser vid en pool...

På måndag börjar jag jobba igen och sonen åker till sin pappa i två veckor - jag satsar på att beta av mina hyllvärmare då!

4 kommentarer:

bloggbohemen sa...

Jag håller på att separera denna sommar så för mig har läsningen varit ren terapi. Jag har läst och lyssnat på en hel massa böcker eftersom det är ett helt perfekt sätt att fly verkligheten.

...med näsan i en bok... sa...

Vad tråkigt att separera! Gjorde den resan för tre år sedan - håller med om att böcker är bästa terapin!

Bam sa...

Låter sunt ändå, att ta en paus (om än oplanerad) från läsning. Då blir det mycket roligare när man väl börjar igen!

Linnea sa...

Jag läser inte heller speciellt mycket på sommaren och då har jag inte ens några barn att badvakta eller hitta på roliga grejer med. :) Men det är som att sommaren får alla rutiner att falla bort - även mina läsvanor. :p Hoppas på att få mer läst nu när jag börjar jobba igen. Imorgon. ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...