Fortsätt till huvudinnehåll

Nära hem - Alice Munro

Nära hem är en novellsamling av Alice Munro som jag bara hade hört positiva omdömen om. Jag har hållt på med den i nästan en vecka nu och kommer ingenstans. Har bara läst tre av novellerna, inte ens hundra sidor. Jag tycker att hon har ett fint och bra språk men novellerna är så trista. Det är mycket folk i dem och när jag väl fattat vilka de är och hur de hör ihop med varandra så är novellen slut. Den här boken passade inte mig, åtminstone inte nu. Kanske plockar jag upp den någon annan gång men nu lägger jag den åt sidan.

Kommentarer

Men vad trist att den inte är bra! Jag som kände mig så sugen på att introduceras i Munros värld efter att ha läst så mycket positivt. :( Men novellsamlingar kan vara lite knepiga att komma in i. Jag hade nyligen precis samma problem och fick avsluta läsningen av Atwoods "Leva i synd" (också en tråkig novellsamling).

P.S. Vilken snygg blogg du har förresten! Älskar designen. :D
Anna sa…
Jag gillade novellerna mycket men jag läste dem å andra sidan på sommaren när jag hade gott om tid och ingen stress. Hoppas du får lust igen, de är värda!
Sofia - tycker att du ska läsa henne även om de inte föll mig i smaken, de kanske passar dig bättre. Jag får känslan av att de är riktigt bra, men att det bara är jag som inte fattar galoppen...Tack för berömmet:)
Anna - kanske de passar bättre vid annat tillfälle.
Cissi sa…
Jag läste hennes förra novellsamling och även om jag tyckte novellerna var välskrivna så verkar novellsamlingar inte vara min grej heller. Jag fångas inte av dem på det sätt jag önskar bli fångad av en bok.
Cissi - det är nog lite samma för mig. Novellsamlingar jag gillat är John Ajvide Lindqvists och Inger Edelfeldts.
PONS Idiomas sa…
Hola, quizás os interese saber que tenemos una colección que incluye el relato 'The Progress of Love' de Alice Munro en versión original conjuntamente con el relato 'Death by Landscape' de Margaret Atwood.

El formato de esta colección es innovador porque permite leer directamente la obra en inglés sin necesidad de usar el diccionario al integrarse un glosario en cada página.

Tenéis más info de este relato y de la colección Read&Listen http://www.ponsidiomas.com/catalogo/alice-munro---margaret-atwood-.html

Populära inlägg i den här bloggen

Blod rödare än rött: en berättelse om mod, smärta och vägen till försoning - Arkan Asaad

För någon vecka sedan så skrev jag om Arkan Asaads bok Stjärnlösa nätter . Den handlar om Amàr som tvingades in i ett giftermål med sin kusin. Det här är berättelsen om Amàrs pappa Casim. Handling (förlagets text): I uppföljaren till den hyllade debutromanen Stjärnlösa nätter  får vi lära känna Casim, Amàrs far, som i första boken bara framstår som en grym och oförstående pappa. Vad gjorde honom till den han har blivit? Det visar sig att Casims öde är minst lika dramatiskt som Amàrs eget. Efter en hård uppväxt gifter han sig med Jamila, men kort därefter tvingas han iväg för militärtjänstgöring. Casim längtar hem och bestämmer sig för att desertera, och familjen tvingas på flykt. Den farliga och plågsamma resan slutar i Sverige, samtidigt som Casims mor, far och syskon hamnar i fängelse där de torteras, våldtas och dödas. När Amàr lär känna det våldsamma öde som format Casim kan han äntligen förstå och slutligen försonas med sin pappa. Mina reflektioner: Oj, vad ska man säg

Raseri - Anders Ek

Zombiehistoria i svensk tappning, funkar det? Ja, varför inte, säger jag. Handling (förlagets text): Ett livsfarligt virus sprider sig som en löpeld genom Stockholm och lämnar inget annat än förödelse efter sig. Telefonlinjerna är överbelastade och polisen Erik får inte tag i sin fru som befinner sig på annan ort med deras dotter. Han måste se till att de hamnar i säkerhet. Att de klarar sig från den ondska som viruset bär med sig. Den framgångsrike MMA-fightern Pontus räds inte några kamper. Runt hörnet väntar en ljus framtid men när Stockholm drunknar i kaos, tar livet en helt ny vändning. Mitt omdöme: Det här är action från början till slut, ingen risk för att bli uttråkad. Viruset skapar alltså något slags zombieliknande varelser som är ren aggression och det går så pass snabbt att spridningen har gått alltför långt innan någon överhuvudtaget förstår vad som händer.. I centrum står polisen Erik, hans familj och den småstrulige MMA-fightern Pontus. Andreas Ek är polis och

Bakom stängda dörrar - B.A. Paris

Jag blev tipsad om den här boken av en kollega. Måste säga att jag äntligen har arbetskamrater som gillar att prata böcker, så himla roligt! Handling (Förlagets text): Känner du Jack och Grace? Han är snygg och förmögen, hon är charmig och elegant. Han är en hängiven advokat som aldrig har förlorat ett mål, hon sköter hemmet och maten till fulländning och avgudar sin handikappade lillasyster. Fast de är nygifta verkar de ha allt. Man kanske inte vill tycka om dem, men man gör det. Man blir ohjälpligt charmad av deras otvungna, bekväma hem och av deras trevliga middagar. Man skulle vilja lära känna Grace bättre. Men det är svårt, för man upptäcker att hon och Jack är oskiljaktiga. Vissa skulle kalla det för äkta kärlek. Andra undrar kanske varför Grace aldrig svarar i telefon. Eller varför hon aldrig kan komma och ta en kopp kaffe, fast hon inte jobbar. Hur hon kan laga så enastående mat och ändå vara så slank. Eller varför hon aldrig verkar ha någonting med sig ut ur huset, inte e