header

header

lördag 25 april 2015

Nödrop: när krisen kommer - Lottie Knutson

Minns ni Lottie Knutson? Jag kommer så väl ihåg hennes ansikte och röst från TV när det rapporeterades om Tsunamin. Sedan dess, då hon var informationschef på Fritidsresor, har hon hunnit med en mängd uppdrag. Många av dem har inneburit att hantera olika typer av kriser, allt från att utrymma svenskar från Bagdad till Flygkraschen i Gottröra och askmolnet över Island.

I den här boken samlar hon sina erfarenheter och berättar hur det var, men framför allt så är boken en slags handbok i krishantering på organisationsnivå. Den är så himla bra! Vill verkligen ha sagt det från början! Dels så är det superintressant att få komma bakom kulisserna. Tsunamin är ju det man (åtminstone jag) känner till bäst och att få höra historier bakom kvällstidningarnas löp är spännande. Lottie Knutson är dessutom respektfull mot alla, även de hon inte varit överens med, vilket gör att jag litar på att hon berättar sanningsenligt. Hon hänger inte ut någon utan berättar rakt upp och ner vad som inträffade. Hon blir personlig, berättar om hur obekvämt och läskigt det var att bli så hyllad, hur osäker hon varit ibland och även om gånger då hon agerat felaktigt.

Nödrop är också en bok som ger ansikte till alla de tjänstemän som i det tysta gör otroligt viktiga jobb i stora organisationer. Som visar på hur viktig allas insatser är, särskilt i tider av kris.

Lottie Knutson ger även en massa praktiska tips som till exempel upprätta krisplaner, för loggbok och var ödmjuk. Det här är en bok som alla chefer borde läsa!

Jag lyssnade på boken som ljudbok med författaren själv som uppläsare, det var jättebra!

Boken ges ut av Albert Bonniers Förlag och kan köpas på Adlibris och Bokus. Lyssna på boken kan du till exempel göra via Storytel

Andra som bloggat om boken är Feministbiblioteket, Biografier.nu och Kim M. Kimselius
2 kommentarer:

Kameratrollet -Fotograf i Skåne sa...

En fördel är att ha ett slags krisberedskap över huvud taget. Obefintlig i Sverige sedan kalla kriget.

...med näsan i en bok... sa...

Är det så, jag har ingen koll på det faktiskt. Väldigt viktigt på alla nivåer

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...