header

header

måndag 11 maj 2015

Jag vill slå ett slag för Yoga!

Jag är en lat person i grunden men samtidigt så vill jag vara hälsosam och snäll med min kropp. Att träna på kvällstid på gym/gruppträning är i stort sett en omöjlighet för mig. Yoga är något jag varit nyfiken på länge men jag har aldrig lyckats ta mig till en yogastudio för att prova. I höstas så skaffade jag en Apple TV (mest för att gyttja ner mig i Netflixträsket) och upptäckte You Tube-träning. Så fantastiskt!

Jag började med att följa Yoga With Adriene och har sedan dess mer eller mindre yogat varje dag. Adriene är en fantastisk tränare. Hon är rolig,pedagogisk och har en lättsam inställning som liksom avväpnade och sporrade mig på samma gång. Jag känner mig lite som en nyfrälst nu men det är faktiskt så att Yoga har haft fantastiska effekter på mig. Förutom det fysiska, att jag är lite starkare och vigare nu så är den kanske största förändringen det mentala. Jag har ett rätt krävande jobb (som jag i och för sig älskar men som också bidragit med en hel del stress) och genom yogan som också är en form av meditation så mår jag så otroligt mycket bättre. Jag fokuserar bättre när jag jobbar och släpper numera jobbet helt och hållet när jag är hemma. Det har ledit till att jag är en bättre mamma och betydligt snällare mot mig själv än tidigare.

Nästa vecka ska jag ta det hela ett snäpp längre och åka på Yoga Retreat. Det känns både läskigt och otroligt roligt. Hoppas på inspiration och på att lära mig mer om Yoga. Har aldrig gjort någonting liknande tidigare men har alltid gillat att utmana mig själv att göra nya saker, uppleva nya grejer. Kanske kommer det någon rapport därifrån är på bloggen - vi får se.

Än så länge har jag inte läst några yogaböcker. Har ni några tips på bra sådana?

Bjuder här på ett av mina favoritpass :)


Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...