header

header

måndag 18 april 2016

En boknörds dilemma

Imorgon efter jobbet ska jag ut och resa. Blir bara borta en natt och håller nu på att packa för fullt. Såklart lämnar jag inte hemmet utan bok MEN boken jag läser nu är över 600 sidor lång, rätt stor (ej pocket) och väger, enligt adlibris, 1139 gram. Den är dessutom sjukt bra och jag har svårt för slalomläsning. Vill därför inte börja på en ny bok. Att släpa med den känns trots detta som onödig vikt och det är en bok som kräver läsarens fulla koncentration som lämpar sig mindre bra i miljöer där man lätt blir störd - läs flygplats, flygplan, buss...

Så vad göra? Packa ner boken ändå, enbart hålla sig till ljudbok eller helt sonika falla till föga och pausläsa en annan bok...? Hur skulle ni ha gjort?

4 kommentarer:

Simon Almroth sa...

Jag skulle släpat (utan att läsa). Mest för att knarka känslan av att ha den nära.

Sussi Andersson sa...

Jag skulle definitivt ta med den. Om inte hade jag ångrat mig och blivit sjukt lässugen bara därför att.

Louise sa...

Jobbigt läge! Jag hade dock släpat med den om jag verkligen var fast i boken.

Linnea sa...

Det påminner mig om när jag och en kompis åkte till Berlin. Han skulle dit och plugga en termin och jag följde med en långhelg. Han har inte alltid någon bok på gång, men just då hade han precis börjat läsa "Jonathan Strange & Mr Norrell" - en "liten" bok på typ 800 sidor. Så komisk prioritering när man har typ huuur mycket bagage som helst och ska vara borta ett tag. Men jag gillade det! Klart man släpar med sig en bra bok! :) ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...