header

header

torsdag 11 maj 2017

Kaninjägaren - Lars Kepler

Det är väl knappast någon som har missat Kaninjägaren av författarparet Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril a.k.a Lars Kepler. Jag lyssnade på den som ljudbok för ett bra tag sedan med Jonas Malmsjö som uppläsare.

Handling (förlagets text):
Jonna Linna har suttit två år på den slutna anstalten Kumla när han förs till ett hemligt möte. Polisen behöver hans hjälp för att stoppa den gåtfulle mördaren som går under namnet Kaninjägaren. Den enda länken mellan offren är att de alla hör ett barn läsa upp en ramsa om kaniner innan mördaren kommer. Ödets tärningskast placerar överraskande tevekocken Rex Müller mitt i händelsernas centrum. För första gången ska han ta hand om sin son Sammy. Men istället för tre lugna veckor blir det en fruktansvärd kamp på liv och död. Jonna Linna och Saga Bauer är tvungna att börja samarbeta i hemlighet för att stoppa Kaninjägaren innan det är försent.

Jag gillade verkligen den första boken som Kepler skrev, Hypnotisören. Stalker  var jag däremot inte så imponerad av och det blir väl mycket action för mig. I Kaninjägaren så lägger författarna inte något krut på karaktärernas inre. Det är bara handling och yttre. Kanske borde de skriva filmmanus i stället... Uppläsaren bidrog inte heller till bokens fördel.

Mitt råd är att du ägnar dig åt andra böcker.

Boken ges ut av Albert Bonniers förlag och kan köpas på Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

Annette sa...

Intressant att läsa vad andra tycker om samma böcker som man själv läst. Jag tyckte om den här boken och för första gången kändes det faktiskt som det fanns en risk att de inte skulle klara sitt uppdrag, de var inte riktigt lika övermänskliga, enligt mig. Men det var inte de som skapade spänningen, det var mannen som visar sig vara huvudperson, jag tror att det var första gången jag kände empati med en person i Keplers böcker. Så här skrev jag om den, om du vill jämföra tankar kring boken: https://justnujusthar.com/2016/11/01/recension-kaninjagaren-av-kepler/

...med näsan i en bok... sa...

Tur att man kan tycka olika :) Själv är jag nog färdig med Kepler...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...