header

header

måndag 9 december 2019

Snöstjärnor - Marianne Cedervall

Jag har varit nyfiken på Marianne Cedervalls författarskap rätt länge. Ja, i flera år faktiskt. Men aldrig kommit mig för att läsa någon av hennes böcker. När jag upptäckte att hon skrivit en julig kortroman så så tänkte jag att det är en bra början. Snöstjärnor är en fristående del i serien om Mirjam och Hervor.

Handling (förlagets text):
Mirjam och Hervor bestämmer sig för att fly den lappländska vinterkylan och det evinnerliga snöfallet för att fira jul i det gamla kapellet på Gotland. Här kan de förbereda julfirandet i lugn och ro och riktigt njuta av att baka bröd, pynta och stöpa ljus. Men glädjen inför att fira en stilla jul i kapellet försvinner i ett enda slag när Mirjams bror dyker upp oinbjuden tillsammans med sin nya fru. När deras närmaste granne dessutom blir överfallen och rånad i sitt hem verkar julfriden utebli helt. Var det ett misstag att fira jul på Gotland?

Mitt omdöme:
Jag börjar med att säga detta: Jag kommer att läsa fler böcker om Mirjam och Hervor. Den här boka börjar i Tornedalen och slutar på Gotland. Hervor är en fantastiskt rolig karaktär, varm, kärv och ful i mun som få. Det är överlag en rolig bok som får mig att fnissa till flera gånger. Men den är också lite spännande (tänk Morden i Midsomer-spännande). Feelgood-deckare, finns det som genre? I så fall är detta en sådan.

Boken ges ut av Storyside och kan köpas på Adlibris och Bokus.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...