header

header

onsdag 18 maj 2016

En orolig grav - Elly Griffiths


Det är fyra månader sedan jag lyssnade på den här boken, men den är långt ifrån glömd.


En orolig grav är Griffiths femte bok om rättsarkeologen Ruth Galloway (klicka gärna på Recensioner i högerspalten så hittar du länkar till mina andra blogginlägg om serien) och, vill jag påstå, en av de bättre.


Historien i korthet:
En man blir innebränd i sitt hus vars ytterdörr är låst utifrån. Offret, en före detta studiekamrat till arkeologen Ruth Galloway, har strax före sin död skickat ett brev i vilket han berättar att han gjort ett sensationellt fynd i närheten av Blackpool. Fyndet rör den legendariske kung Artur och eftersom Ruth är specialist på gamla skelettdelar ber han om ett expertutlåtande. I samma brev framgår att han är rädd, men han hinner aldrig förklara varför.


Jag älskade kriminalgåtan i den här boken som innefattar allt från Kung Arthur, druider (fler än bara Cathbad, min absoluta favoritdruid!) och häxorna i Pendle Hill och allehanda intriger. Den är dessutom väldigt spännande av nagelbitande karaktär.


 Dessutom tar Griffiths min relation till karaktärer ytterligare ett steg jämfört med tidigare böcker. Naturligtvis även karaktärernas relationer till varandra. Jag får lära känna dem på ett djupare plan och särskilt Cathbad står i fokus. Att dessutom få följa med till kriminalkommissarie Nelsons föräldrahem var lite extra kul.


Precis som Fiktiviteter skriver i sin recension av boken blir Griffiths bara bättre och bättre men också mörkare och mer komplex. Och utan att lämna några spoilers så fällde jag mer än en tår i slutet av boken.


Griffiths böcker är ett måste för dig som gillar deckare!


Boken ges ut av Månpocket och kan köpas på Adlibris och Bokus


Andra som bloggat om boken är och dagarna går, Västmanländskans bokblogg och Ewelinas bokblogg


Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...