header

header

söndag 24 januari 2016

Vikten att vara med i en bokcirkel

Illustration av Linda Vännström
Jag har tänkt på det många gånger. Hur glad jag är att jag är med i en bokcirkel. Hur mycket energi det ger mig att läsa samma bok som någon annan, prata om den, diskutera, skratta och äta frukost ihop. Jag kan känna mig trött och oinspirerad men efter en träff med mina cirkelkompisar så är jag pigg och glad igen!

Vi är ett gäng som har cirklat ihop i 4 år och hunnit läsa 37 böcker tillsammans! Och vi pratar verkligen om böckerna. Man hör ju om andra bokcirklar där de pratar om boken i tio minuter och sedan skvallrar om annat än böcker, så är det inte hos oss. Jag gillar att våra samtal handlar så mycket om böcker. Och om vi svävar iväg så beror det på att vi diskuterar ämnet som boken handlade om. Men visst surrar vi om annat också:) Vi kände inte varandra innan vi startade bokcirkeln och tack vare den har jag nu ett gäng fina vänner.

I år tänker vi ta hela bokcirkelkonceptet ett steg vidare och planerar en resa till Exmoor i september. Nästa helg ska vi träffas och bara prata resa. Anledningen till att vi valde Exmoor är att vi läst bra böcker som utspelar sig där och gett oss en lust att besöka området. Vi har last Belinda Bauers böcker och Levande och döda i Winsford av Håkan Nesser.

Har du tips på fler böcker som utspelar sig i på Exmoorheden?
Är du med i en bokcirkel och vad betyder det för mig?

Låt kommentarerna flöda!


5 kommentarer:

Linnea sa...

Vad fint skrivet! :) Jag tycker verkligen att det är fantastiskt kul att vara med i en bokcirkel. Är glad att jag har träffat er. :) Och ja, det är kul att vi faktiskt pratar om böckerna! Det är alltid intressant att få ta del av andras perspektiv och tolkningar - ibland kan jag rent av omvärdera vad jag tyckt om en bok.

Josefin sa...

Håller med! Det här med frukost-konceptet är också guld. ;)

Erika sa...

Kan bara instämma. Det är guld värd att vara med i en bokcirkel. Vi har bokpratat i hela 13 år i år. Det ger så mycket till min egna läsupplevelse att få höra vad de andra tyckte. Med åren har vi blivit bättre på att pratat riktigt ordentligt om boken vi läst.

Eli sa...

Åh, jag älskar att ha bokcirkel :) När jag pluggade i Umeå hade vi en bokcirkel i klassen och det var helt underbart, vi brukade alltid luncha på Pilgatan på våra cirklar.

Nu har jag och en vän från klassen fortfarande kvar vår cirkel, fast det är över Skype. Jag skulle också vilja göra en sån resa någon gång. Hoppas ni får kul :)

...med näsan i en bok... sa...

Kul att läsa era kommentarer och erfarenheter om att bokcirkla:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...