header

header

torsdag 8 september 2016

Inte en bok för mig...

Kommer ni ihåg boken (och filmen) Mitt liv som hund som kom ut 1983? Jag minns att jag älskade den. Läste boken en gång och såg filmen flera gånger.

För inte så länge sedan så damp det helt plötsligt, som en glad liten överraskning, ner ett bokpaket i brevinkastet. När jag öppnade så såg jag att det var en nyutgiven bok av Reidar Jönsson, alltså författaren till Mitt liv som hund. Boken heter En god man och när jag läste på baksidan så lät den lite smårolig. Nåja, jag började läsa den härom kvällen och är inte imponerad.

Make till krångligt språk och TRÅKIG humor får man leta. Det tog mig rätt lång stund innan jag insåg att huvudpersonen inte är typ 80 år utan i 40-års åldern, bara en sådan sak! När jag kom till sidan 90 så var måttet rågat, jag ska tala om varför. Huvudpersonen möter en rik homosexuell man som är nidbilden av just homosexuella män. Han utnyttjar yngre män, lurar dem, är äckligt gubbsjuk och en gång per år så bjuder han in andra rika homosexuella män och så leker de en vidrig lek (med övergreppstema, den är alltså inte busig och rolig) som heter Stjärtjakt. I say no more.

Jag vet ingenting om Reidar Jönsson men han misslyckades då totalt att få mig att skratta. Kanske tänkte han att genom att överdriva karaktärerna till karikatyrer så skulle det bli roligt och löjligt, jag vet inte? Och jag bryr mig inte heller. Lägger den här boken åt sidan nu, tänker inte slösa mer tid på den!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...