Fortsätt till huvudinnehåll

Folk med ångest - Fredrik Backman


Jag vill börja med att säga att jag älskar Fredrik Backman och har läst de flesta av hans böcker med stor behållning. Jag tycker om hans språk, hans sätt att berätta om svåra saker på ett humoristiskt och ömsint sätt. Dessutom är han rolig att följa på Twitter. I höstas så lyssnade jag på hans senaste bok Folk med ångest.

Handling (förlagets text):
En man som heter Ove-författaren Fredrik backman är tillbaka med sin sannolikt bråkigaste roman hittills. Folk med ångest är en orimligt stökig komedi om ett gisslandrama på en lägenhetsvisning, där en misslyckad bankrånare låser in sig med en överentusiastisk fastighetsmäklare, två bittra Ikea-missbrukare, en elak mångmiljonär, en sorgsen tant, en höggravid kvinna, en jobbig jävel och ett kaninhuvud. Tillslut ger rånaren upp och släpper alla i gisslan, men när polisen stormar lägenheten är den...tom.

I en serie dysfunktionella vittnesförhör efteråt får vi höra allas version av vad som egentligen hände varpå ett klassiskt pusselmysterium utvecklar sig ring frågorna: Hur lyckades rånaren fly? Varför är alla så arga? Och vad är det egentligen för FEL på folk nuförtiden?

Mitt omdöme:
Det här är en dråplig berättelse och man känner igen Backmans stil. I vanlig ordning så finns det en allvarsam historia bakom det humoristiska men den drabbar mig inte på samma sätt som i andra böcker som jag läst av Backman. Den här boken känns lite tunnare och mer åt det humoristiska hållet än tidigare böcker som jag har läst av honom. En underhållande bok som dock inte levde upp till mina höga förväntningar

Boken ges ut av Månpocket och kan köpas på Adlibris och Bokus.

Andra som bloggat om boken är Bokparet, Bokblomma och Vargnatts bokhylla.Kommentarer

dercy lyne sa…
Jag är bara här för att vittna och ge andra en chans att vara lycklig. Detta är en väldigt glad dag i mitt liv tack vare den hjälp som Dr. .nosakhare har gett mig för att hjälpa mig att återhämta min ex-man med hans stavning av kärlek och magi. KONTAKT
-E-post- blackmagicsolutions95@gmail.com
Whats-app: +2349083639501
All typ av problemlösning av astrologi?
Skilsmässa problemlösning?
vill du ha ditt ex tillbaka?
vill du ha en kärleksförtrollning för en ny älskare?
Barnlös problemlösning?
lösningen på sjukdomar och kroppssjukdomar

Populära inlägg i den här bloggen

Raseri - Anders Ek

Zombiehistoria i svensk tappning, funkar det? Ja, varför inte, säger jag.

Handling (förlagets text):
Ett livsfarligt virus sprider sig som en löpeld genom Stockholm och lämnar inget annat än förödelse efter sig. Telefonlinjerna är överbelastade och polisen Erik får inte tag i sin fru som befinner sig på annan ort med deras dotter. Han måste se till att de hamnar i säkerhet. Att de klarar sig från den ondska som viruset bär med sig.
Den framgångsrike MMA-fightern Pontus räds inte några kamper. Runt hörnet väntar en ljus framtid men när Stockholm drunknar i kaos, tar livet en helt ny vändning.

Mitt omdöme:
Det här är action från början till slut, ingen risk för att bli uttråkad. Viruset skapar alltså något slags zombieliknande varelser som är ren aggression och det går så pass snabbt att spridningen har gått alltför långt innan någon överhuvudtaget förstår vad som händer.. I centrum står polisen Erik, hans familj och den småstrulige MMA-fightern Pontus.

Andreas Ek är polis och det märks …

Allt vi inte pratar om: en bok för killar och män - Thor Rutgersson och Ida Östensson

Den här boken läste jag i somras i jobbet, men det hindrar ju inte att jag skriver om den här.

Handling (förlagets text):
Vad skulle du som man vilja prata om, om ingen dömde dig? Allt vi inte pratar om är en bok som är tänkt att inspirera killar och män till att börja prata om sådant som män annars inte pratar om. Grunden är intervjuer med bland andra Kodjo Akolor, Sanny Dahlbeck, Philip Botström, Ali Boulala, Daniel Hallberg och Farzad Farzaneh på teman som kärlek, skönhet, flyktvägar, ego, ex och vänskap. Och här hittar du också samtalsguider och tips från män till män. Gamla föreställningar om hur män ska vara skadar oss alla och tiden har kommit för killar att börja prata med varandra och ta ansvar för en förändring. Det finns många sätt att delta i samtalet - men det viktigaste är att snacket kommer igång, att du som man börjar prata med andra killar och män omkring dig. Varför inte ta med dig den här boken nästa gång du träffar polarna, släkten, lagkamraterna eller kollegorna? A…

Bokhandeln på Riverside Drive - Frida Skybäck

Har läst ett par böcker av Skybäck tidigare som skrivit i genren historiska romaner. Bara titeln på den här gjorde mig nyfiken på att läsa den, i kombination med att jag hört mycket bra om den så var det bara en tidsfråga. Jag lyssnade på den här boken som ljudbok strax före jul.

Handling (förlagets text):
Charlotte är för ung för att vara änka, för ung för att ha förlorat den hon älskar. I sitt vilsna tillstånd tar hon en paus från sitt framgångsrika företag och söker ro på den skånska landsbygden. Men så får hon ett oväntat besked. Hon har ärvt ett hus i London av en moster hon knappt visste att hon hade. Och huset inrymer en bokhandel.
Inställd på att sälja huset flyger Charlotte till England, där den konkursfärdiga Riverside Bookshop och den excentriska personalen verkar bortom all räddning. Men trots att Charlotte inte vet något om hur man driver en bokhandel växer snart en gemenskap fram med de motsträviga medarbetarna.
Samtidigt som Charlotte kämpar för att rädda verksamheten i…