header

header

tisdag 29 oktober 2013

Hemliga klubben

Har ju tidigare skrivit om min och sonens läsning av Spiderwickböckerna, några av dem har jag recenserat. Vi läste hela serien Spicerwick men kom bara halvvägs i serien Bortom Spiderwick. Det var alltför otäckt för en snart sex-åring. Efter det så följde några veckors intensiv läsning av Anna Höglunds ABC och de andra gökarna. Förra helgen besökte vi bibblan och kom hem med en stor hög böcker!

Ikväll läste vi ut Susanne MacFies Hemliga klubben: Fallet med de stulna smyckena. Det är den första delen i en serie böcker om Måns och Moa och deras hemliga klubb. Om jag förstått det hela rätt så finns det ytterligare nio böcker i serien. Den här boken riktar sig också till åldern 6 - 9 år, är skriven med ett enkelt språk och säkert en bra bok för de som nyss kläckt läskoden. Det var också en bok med alldeles lagom spänningsnivå för min lilla unge.

Moa och Måns läser en artikel i tidningen om att farbrorn Anton Olsson blivit bestulen på några värdefulla smycken. De bestämmer sig för att lösa fallet och bildar en hemlig klubb med eget språk och allt. Den är uppbyggd som en klassisk pusseldeckare och det var roligt att höra sonen gissa vem som var tjuven.

När vi slog igen pärmarna på boken och pratade om den så var vi helt eniga om att det var en väldigt bra bok och att vi ska låna fler böcker i serien. Först måste vi bara läsa de andra böckerna i högen vi släpade hem från bibblan...

Boken ges ut av Memo förlag och kan köpas på Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...