header

header

måndag 29 februari 2016

Snövit ska dö - Nele Neuhaus

Tobias blir fri efter ett tioårigt fängelsestraff. Dömd för att ha mördat två tonårsflickor, Laura och Stefanie, som försvunnit, aldrig hittats men alltså antagits ha mördats. Han återvänder hem till byn Altenheim och upptäcker att hans föräldrar har skiljt sig och att gården är i förfall. Byborna är inte direkt förtjusta över hans återkomst som väcker gamla minnen till liv. En inflyttad tjej, Amelia, blir intresserad av Tobias och det gamla fallet. När hon försvinner riktas alla blickar mot Tobias.
Samtidigt hittar några byggarbetare ett skelett av en ung kvinna. Kriminalpoliserna Pia Kirchhoff och Oliver von Bodenstein kopplas in på fallet och spåren leder ganska snabbt till den lilla byn Altenheim och det förflutna. Vad var det egentligen som hände för tio år sedan och var är Amelia?

Jag har i början av året läst två av deckare utöver det vanliga (Små svarta lögner  och The Shut Eye) och kan inte undgå att jämföra den här boken med dem. Snövit ska dö har en spännande historia med pusselbitar som sakta och mödosamt sätts på plats. Jag saknar däremot miljö - och karaktärsbeskrivningarna som är ganska ytliga. Även om Neuhaus ger mycket information om flera av karaktärerna så är det just beskrivningar och går inte på djupet. Jag förstår inte deras handlingar jag kan bara konstatera vad de gör.

Mitt omdöme är att det är en rätt ordinär och traditionell. Helt ok men inte mer än så, skulle alldeles säkert göra sig bra som film.

Boken kan ges ut av Albert Bonniers förlag och kan köpas på Adlibris och Bokus

Andra som bloggat om boken är Erikas bokprat, Boktokig och Johannas deckarhörna
1 kommentar:

Hanneles bibliotek sa...

miljö och karaktärer vill man ju ha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...