header

header

lördag 6 februari 2016

Udda verklighet - Nene Ormes

Den här boken har stått oläst i min hylla i nästan fyra år! Jag har sneglat på den då och då men aldrig känt mig sugen på den, inte trott att jag ska gilla den osv osv. Så för en vecka sedan så tänkte jag att nu! Nu ska jag ge den en chans och får villigt erkänna att jag var fast efter bara några sidor! Himla bra bok!

Udda verklighet handlar om Udda som har ett tråkigt jobb på ett call center, har få vänner och är allmänt ångestriden. Hon lider av mardrömmar och hallucinationer som bara blir verkligare och verkligare. Hennes kompis Daniel oroar sig för henne, och efter att hon ringt honom när hon svettig och orolig vaknat ur mardröm där en kvinna blir jagad av vildsinta hundar, så bestämmer han att det är dags att göra något åt det hela. Hon måste förstå att det bara är drömmar, ingenting annat. Så han tar med henne till platsen där drömmen utspelade sig för att hon ska förstå att allt bara var en dröm och gå vidare. Det är bara det att de upptäcker att det hon drömt har hänt på riktigt!

Så öppnar sig en värld av shapeshifters, orakel och resor mellan tid och rum. Och det är spännande. Boken går i ett rasande tempo. Den har ett driv som gör att jag har svårt att lägga den ifrån mig. Den är galen, fantasifull och samtidigt grundad i verkligheten. Jag gillar Ormes beskrivningar av karaktärerna. det märks att hon har jobbat med dem och många av dem blir som verkliga personer för mig.

Så släpp dina fördomar mot fantasy och ge boken en chans. Jag lovar att du inte blir besviken.

Boken ges ut av Styxx Fantasy och kan köpas på Adlibris och Bokus

Andra som bloggat om boken är Boktjuven och Saras bokhörna

3 kommentarer:

Emma sa...

Då har nog uppföljaren stått i min i tre, tack för påminnelsen! Gillade verkligen Udda verklighet

...med näsan i en bok... sa...

Emma - och jag måste skaffa uppföljaren;)

Åsa sa...

Denna har jag kollat in både en och två gånger. Blev klart intresserad av att läsa den nu! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...