header

header

onsdag 15 juni 2016

Levande och döda i Winsford - Håkan Nesser

Det är ett bra tag sedan jag läste ut den här boken. Tror minsann att det var bokcirkelns decemberbok... Sedan dess har jag hunnit ge den i present till två personer. Som ni förstår så tyckte jag mycket om den. Bara det att jag åter får befinna mig i Exmoor gör mig ju välvilligt inställd!

Handlingen (text tagen från baksidan av boken):

En kväll i november anländer en kvinna till byn Winsford på Exmoor i sydvästra England. Med sin hund bosätter hon sig i ett ensligt beläget hus uppe på heden. Hon använder inte sitt riktiga namn och hennes avsikter med vistelsen är oklara. Hon vandrar bland törnen, dimmor och vildhästar. Hon har bestämt sig för att överleva sin hund.
Hon har ett förflutet och en historia. Vad har hänt med hennes man? Är han i livet? Vem var han egentligen och vad var det som hände i Marocko för trettio år sedan?
Och är det någon som letar efter henne?
Det jag tyckte mest om i boken är nog Nessers fantastiska miljöbeskrivningar och hur han använder naturen till att skapa en tidvis ryslig stämning. Och språket! Boken går i ett lagom makligt tempo utan att bli tråkig eller tappa fokus. Sakta men säkert förstår jag som läsare mer och mer om huvudkaraktären och hennes bakgrund. Det är spännande och mysigt samtidigt, jag vill liksom vara där själv. Sitta framför brasan i en stuga på heden, ta ett glas på puben, ta promenader i duggregnet... Feelgood och crime i en perfekt kombination!
Boken ges ut av Månpocket och kan köpas på Adlibris och Bokus
Andra som bloggat om boken är Bokblomma och Bara brittiskt 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...