header

header

söndag 19 juni 2016

Rosengädda nästa! - Emma Hamberg

Handling (text från baksidan av boken):
Bror är en trettonårig frankofil som har oändligt många skivor med Serge Gainsbourg men inte en endaste vän. Brors föräldrar bråkar sammanbitet om nätterna. Det viskas om skilsmässa. Familjen är det enda han har, och den måste räddas! Bror iscensätter ett seglarläger som han sedan låtsas åka på. En hel månad ger han sina föräldrar, då de kan hitta tillbaka till varandra. Men frågan är vart Bror egentligen ska ta vägen den där månaden?

Tessan är en tjugonioårig kvinna som sitter fast i en dålig relation, andras skeva förväntningar av henne och sin nedlåtande mamma. Hon läser kokböcker som andra läser romaner, men ägnar sina dagar åt att servera pulvermos i en korvkiosk istället för att laga fantastiska rätter åt finsmakare. Hon vill något mer med sitt liv. Men hur ska det gå till?

Jane är en unik kvinna, en sextioårig excentrisk dam som hjälper små djur i nöd, men även lämnar dörren på glänt åt människor som kan behöva henne. Tack vare Janes magiska fingrar möts Tessan och Bror i hennes lilla hus mitt i stan.

Tillsammans ger de sig iväg till Rosengädda, en resa som kommer att förändra alla deras liv för evigt.

Jag gillar feel good. När jag har fastnat för länge i skräck- och deckarträsket brukar det vara befriande att läsa en feel good där folk har problem men man vet att det kommer att lösa sig på något sätt. Bra feel good är verkligen bra för själen men den här boken var alltför stereotyp. Karaktärerna blev närmast karikatyrer och författaren har med för stor övertydlighet följt "feel good-mallen"

Boken ges ut av Pocketförlaget och kan köpas på Adlibris och Bokus

Boktokig och Beas bokhylla har också bloggat om boken

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...