header

header

måndag 20 juni 2016

Så var det dags igen

Första meningen i The gunslinger
Under ett års tid mellan mars 2012 och mars 2013 så lyssnade jag igenom nästan hela Det mörka tornet av Stephen King. Hans gigantiska äventyrsepos om revolvermannen (the Gunslinger) Roland av Gilead och hans Kat-et. Jag säger nästan hela eftersom jag aldrig lyssnade på åttonde boken The Wind Through the Keyholepublicerad i februari 2012, som utspelar sig mellan bok fyra och fem. De första fyra böckerna lyssnade jag på den svenska inspelningen och de sista tre på engelska.

Sedan mars 2013 så har jag tänkt på de här böckerna och framförallt på karaktärerna väldigt, väldigt ofta. Det liknar närmast en besatthet. Jag har funderat om och om igen på att lyssna igenom dem igen, eller på att läsa dem. De tankarna har jag hitintills konsekvent skjutit ifrån mig - det finns ju så himla många andra böcker som jag vill läsa och och lyssna på, varför lägga ner så många timmar på något som jag redan läst.

Men Kat-et har ropat, lockat och nu tillslut dragit mig till dem igen och jag har bestämt mig! I söndags så köpte jag första boken The Gunslinger på iTunes och började lyssna. Den här gången ska jag lyssna på alla på originalspråket - de är så mycket bättre så! Vi får se om det tar mig ett år igen. Jag tror faktiskt inte det eftersom sist så lyssnade jag på alla på CD-skiva i bilen när jag pendlade, nu har jag dem i mobilen och kan alltså lyssna oftare.

Så förbered er på att bli överösta med citat från böckerna och nostalgiska Dark Towerinlägg.

2 kommentarer:

Mikaela Stigsdotter-Larsson sa...

Åh, vad jag känner igen det där! Jag har också flera serier och böcker som lockar och drar fast de redan är lästa. Bra av dig att lägga nya böcker åt sidan för en gammal god bekantskap. De böckerna är ju underbara! Njut!

...med näsan i en bok... sa...

Det här är nog den enda bokserien som jag varit så här besatt av:) Är snart klar med första boken;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...