header

header

fredag 10 november 2017

Dolt i mörker - Elly Griffiths

Oj vad jag hade längtat efter den här boken! Bokserien om rättsarkeologen och benexperten Ruth Galloway är helt klart beroendeframkallande. Jag hoppas att Elly Griffiths har planer på att skriva många fler!Så fort Dolt i mörker kom på svenska (och som ljudbok) så skyndade jag mig att lyssna på den och bara myste.Handling (förlagets text):I en gammal kalkstenstunnel i Norwich hittas ben från ett människoskelett. När rättsarkeolog Ruth Galloway undersöker benen visar de sig inte alls vara något medeltidsfynd, utan tycks nyligen ha kokats och grävts ner. Fallet hamnar på kriminalinspektör Harry Nelsons bord, och efter att en ung kvinna anmälts försvunnen börjar han undersöka mystiska rykten om ett underjordiskt samhälle för hemlösa.

Kort därefter hittas en död kropp utanför polisstationen, samtidigt som en småbarnsmamma spårlöst försvinner från sitt hem. När frun till Nelsons kollega Clough också försvinner ställs utredningen på sin spets. Ruth och Nelson måste jobba tillsammans för att avslöja de mörka hemligheterna som döljer sig i underjorden, innan det är försent.Min reflektion:

Jag blev verkligen inte besviken på den här boken, fast det var jag i och för sig inte orolig för heller. I mitt tycke så är det en av de bättre böckerna i serien. I Dolt i mörker har Griffiths lyckats med att både skildra ett spännande mysterium och utveckla karaktärernas relationer och personligheter. Boken innehåller allt från spännande mordgåtor, mystiska försvinnanden, gamla underjordiska gångar, slukhål och rykten om underjordiska samhällen till ett fördjupande av karaktärerna.

Tack och lov så har Griffiths slutat fokusera på Ruths vikt och dåliga självkänsla och det gör att hon blir mer intressant som person. Kanske inte bara för oss läsare utan kanske även för Harry Nelson... Boken avslutas med en klassisk cliffhanger så nu har längtan efter nästa bok påbörjats!

Boken ges ut av Bokförlaget Forum och kan köpas på Adlibris och Bokus

Andra som bloggat om boken är Johannas deckarhörna, Fiktiviteter och Mysterierna


1 kommentar:

Nilmas Bokhylla sa...

Jag ligger efter i den här serien men det betyder å andra sidan att jag har ett helt gäng godbitar framför mig. Börjar sakna Ruth nu!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...