header

header

onsdag 2 januari 2013

En liten årssammanfattning...


Art by Jeremiah Morelli

Jag tänkte försöka mig på en liten sammanfattning av året, utifrån ett läsar- och bokperspektiv.

År 2012 var ett rätt så händelserikt år för bloggen, ja - och för mig också då. Jag har verkligen kommit igång med bloggandet i år och att blogga har blivit en självklar del av mig. Att blogga har också påverkat mitt läsande, om möjligt så känner jag mig mer beroende av att läsa nu än tidigare. Jag skaffar böcker på ett helt annat sätt än tidigare och reflekterar mer över dem eftersom jag är noga med vad jag skriver om dem efteråt.

År 2012 så läste jag 52 böcker (varav några ordentliga tegelstenar), lyssnade på 17 ljudböcker och läste 3 noveller.I februari nångång kommer jag att få cykelavstånd till jobbet och kommer alltså att köra betydligt mindre bil = lyssna på färre ljudböcker. Därför tänkte jag utmana mig själv och sikta på att läsa 70 böcker under 2013. Det kanske inte låter så mycket för andra bokbloggare men för mig är det en hel del.

Den första boken jag läste ut under 2012 var Monday Mourning av Kathy Reichs och den sista En dag  David Nicholls. Jag har haft en hel del bra läsupplevelser under året, men har svårt att lista någon favorit. Ni får helt enkelt ta en kik under fliken Läst 2012 och kolla in, läsa recensioner osv. Två bokserier har följt mig under året. Det är dels Stephen Kings The Dark Tower som jag lyssnat på som ljudbok - har bara sista boken kvar och den är på väg i paket från USA as we speak och sedan Mobergs Utvandrarserie. Underbara, fundamentalt olika, läsupplevelser!

2012 var också året då jag läste min första e-bok. Jag har både köpt e-noveller och lånat en e-bok på bibblan. Är ju hur bra som helst, även om jag fortfarande föredrar att läsa pappersböcker.

Mest spännande i år är att jag fick vara bloggambassadör för Bokmässan i Göteborg. I februari var jag ner till Göteborg och träffade folket som jobbar med bokmässan och de andra ambassadörerna, det var otroligt roligt. I september var jag på själva Bokmässan för första gången i mitt liv och det var precis så fantastiskt som jag trodde att det skulle vara. Jag minglade tillsammans med min barndomsvän Elin, träffade författare, träffade andra bokbloggare, var på förlagsmiddag med Forma Books där jag fick en pratstund såväl med Ann Rosman, Simona Ahrnstedt och Tareq Taylor, jag gick och kollade i montrar, fick ont i fötterna, vilade i bokbloggarrummet och hade det alldeles, alldeles underbart!

2012 var ett underbart år på många sätt och jag hoppas att 2013 kommer att ge mig lika många roliga upplevelser och bra läsning!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...