header

header

torsdag 15 augusti 2013

Ett kärt återseende

Jag ligger efter med blogginlägg - tre oskrivna recensioner och dessutom så har jag inte hunnit berätta om senaste träffen med bokcirkeln Picket & Pocket. Efter att ha haft sommaruppehåll med träffarna så träffades vi förra söndagen. Det var ett kärt återseende även om vi saknade två av medlemmarna. Det var kul att höra vad alla hittat på under sommaren och hur läsningen hade gått. En av oss hade läst Little Bee och tyckte att det var en fantastisk berättelse fast tråkigt skriven. En annan hade läst Och bergen svarade  och en tredje en viktoriansk tegelsten som alla Jane Austen älskare skulle gilla. Vad den hette? Kommer tyvärr inte ihåg. Jag berättade om Therèse Söderlinds Norrlands svårmod: en roman om ett försvinnande (som jag inte hunit skriva om här ännu).

Titeln på den boken var upprinnelsen till en rolig diskussion om begreppet Norrland som vi två norrbottningar kände oss väldigt tveksamma till. Finns det någon person från norrland som identifierar sig som norrlänning? Tveksamt! Helt klart ett påhitt av Sörlänningar! Vi hade också kul åt en Sverigekarta som florerar på Facebook just nu.

Till nästa träff är det dags att läsa något roligt och valet föll på Dumskallarnas sammansvärjning av John Kennedey Tool. Har reserverat boken på bibblan, ska hämta ut den idag och hoppas på ett gott skratt!

5 kommentarer:

Josefin sa...

Helt klart ett påhitt!

En annan fråga är ju om man kan bo i Västerbotten men ändå vara mest Norrbottning? Jag tror det. :)

...med näsan i en bok... sa...

Absolut!

Anonym sa...

Trött på dumheterna i världen? Det har kommit ut en bok som heter "How to exterminate stupidity Or the art of not justifying anything at all". Den går igenom forskning om extrema återhämtningar efter hjärnskador, epigenetik, genetisk variation mellan olika hjärnceller i samma individs hjärna, självmotsägelser i de etablerade medicinska (framför allt genetiska) teorierna om livsduglighet, vetenskapliga evolutionsparadoxer som visar att evolutionspsykologin är orealistisk, och visar helt logiskt att det är ursäkterna som är orsaken till alla dumheterna! Den innehåller även tips för hur det går att sluta med ursäkter och därmed dumheter. Boken kan beställas genom Recito förlag på länken http://litenupplaga.se/1198 Som bloggägare kan du kanske posta om den boken någon gång om du vill!

Monika sa...

Jag gillar kartan :)

Och Dumskallarnas sammansvärjning var den roligaste bok jag hade läst då, för så där 30 år sedan. Lite nyfiken är jag på vad jag skulle tycka i dag så jag ser fram emot att få läsa dina tankar om den.

...med näsan i en bok... sa...

Monika-visst är den bra:) och det låter ju lovande med boken!

Och till dig som håller dig anonym; vad roligt att du hittat till min blogg! Jag vill helst inte ha reklam i mina kommentarer. Om du önskar att jag ska läsa en bok och recensera så kontakta mig i stället på mailen, adressen hittar du i högerspalten.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...