header

header

lördag 3 augusti 2013

Veckan som varit

Förra söndagen avlöste det ena besöket det andra. Lämnade mina gäster från Stockholm på flygplatsen och åkte sedan direkt till tågstationen och hämtade folket från Boden. Efter ett par dagar tillsammans här i Umeå var det så dags att bege sig till Boden och hälsa på vänner, bada och ha skoj. Den här veckan har också - till skillnad från mina två tidigare semesterveckor - skänkt mig en del läsning.

Häromdagen läste jag ut Khaled Hosseinis Och bergen svarade och började på Dick Harrisons historiska bok Nidingen. Jag gav upp den efter 40 sidor. Den är säkert bra men dels är det andra delen i en bokserie (något jag inte förstod när jag skaffade den). Det ska vara en fristående fortsättning men det hänvisas så mycket till den första boken att jag verkligen kände att jag borde ha läst den innan för att uppskatta bok nummer två. Andra anledningen till att jag gav upp läsningen var alla namn på geografiska områden och personer. Jag fullkomligt drunknade i det och fick inget flyt alls i läsningen. Den fångade mig helt enkelt inte och jag har så många olästa böcker i hyllan som skriker efter mig!

Turligt nog har jag köpt och laddat ner Therèse Söderlinds bok Norrlands svårmod: roman om ett försvinnande till surfplattan. Jag började på den igår kväll och blev helt fast på en gång. Vid halv två inatt så lade jag med tvång ifrån mig den. Vet ju att jag alltid väcks vid sju-tiden på morgonen...

Jag och sonen har dessutom läst ut första delen i barnboksserien Den magiska trädkojan. Vad vi tyckte om den (det var lite blandade meningar...) får ni veta till veckan.

Nu väntar sista semesterveckan som kommer att bjuda på skönt hemmahäng, fiske och förhoppningsvis en del bad och mycket läsning!

1 kommentar:

Monika sa...

Norrlands svårmod blev jag helt tagen av, även om jag tyckte att det kanske blev en aning för långsamt i mittendelen. Ändå en fantastisk bok.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...