header

header

måndag 12 augusti 2013

Vättar i väggen; Spiderwick 1 - Holly Black

I snart fyra år har jag spanat på Spiderwickböckerna när jag och sonen varit på bibblan tillsammans. Jag har hållt i dem, klämt på dem, tittat på alla fina illustrationer av Tony DiTerlizzi och längtat tills vi kan läsa dem tillsammans. Nu har vi äntligen läst den första boken (av fem om jag förstått det hela rätt), Vättar i väggen.

Och gissa vad, den var precis så underbart bra som jag hoppats på. Möjligtvis att sonen tyckte att den var liiite för läskig men om jag bara tonade ner det spännande lite och pratade om det efteråt så tror jag att jag lyckats övertala honom om att läsa bok nummer två också.

Vättar i väggen handlar om tvillingarna Jared och Simon, storasystern Mallory och deras mamma som flyttar in i ett gammalt kråkslott. Pappan har lämnat familjen och alla hanterar det olika. Simon samlar på djur, Mallory fäktas och Jared har börjat slåss i skolan. Jared tycker genast att det gamla huset är lite obehagligt och hör något i väggen. Möss tror Mallory och gör ett stort hål i väggen. Där hittar de ett märkligt bo inrett med spetsgardiner och girlanger av kackerlackor. Ingen vanlig mus... I jakten på den mystiska varelsen hittar de ett undangömt bibliotek och uppe på vinden en konstig bok. Är det en vätte i väggarna - eller möjligtvis en vrese...

Jag älskar som sagt var illustrationerna i boken, sonen däremot klagade på att de inte var gjorda i färg. Antar att det är en generationsfråga:)

Och dessutom måste jag säga att om det nu blir så att sonen inte vågar läsa vidare så kommer jag att göra det själv. Älskade!

Boken ges ut av Rabén & Sjögren och kan köpas på Adlibris och Bokus

Babbelfisken har också bloggat om boken

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...