header

header

torsdag 28 november 2013

Vad bokcirkeln sa...


Magic Book av colgreyis
Det har inte direkt varit någon hög aktivitet här på bloggen i veckan, allt har sin förklaring men jag ska inte tråka ut er med den.

I måndags hyllade jag Tony och Susan av Austin Wright. I samma inlägg så utlovade jag att berätta om hur diskussionen om boken gick på bokcirkelträffen. Det visade sig att jag var rätt ensam med mina känslor för boken. Två hade inte ens orkat läsa ut boken, en bad mig att snälla förklara vad jag tyckte att boken gick ut på, flera ansåg att det var svårt att få ihop de två parallella berättelserna och tyckte att allt ballade ur väl mycket mot slutet av boken.  En sak var vi överens om och det var att scenen där Tony "möter ondskan" var något av det obehagligaste vi läst. Vi var också fascinerade över hur olika man kan uppfatta en bok och det blev roliga diskussioner utifrån det. Boken fick medelbetyget 2,66. Jag gav den en 4:a.
Ni som återkommer till den här bloggen med jämna mellanrum vet att jag har en långvarig förälskelse med Stephen Kings författarskap och att jag förra veckan började läsa Doctor Sleep - uppföljaren till Varsel/The Shining. Att jag fortfarande inte läst ut boken beror inte på att jag ogillar utan på att jag vill dra ut på läsningen. Har väntat på den här boken rätt länge och vill inte hasta mig igenom den. Läser långsamt och korta stycken i taget.

Tillsammans med sonen utforskar jag fortfarande Moa och Måns hemliga klubb. Få saker kan göra mig så glad som att höra honom säga "Snälla mamma, bara ett kapitel till!" Och vem är jag att neka honom något sådant:)

 

1 kommentar:

Anna sa...

Kul med diskussioner, brukar ibland bli vilda diskussioner i den bokcirkeln som jag är med i också, det är ju lite av tjusningen med bokcirklar :)
Jag läste också mycket med mina barn när dom var små och visst är det härligt!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...