header

header

söndag 5 januari 2014

Året 2013

Bild hämtad från Flo´s Short Stories
Så här några dagar in på det nya året är det dags att blicka tillbaka och göra en kort sammanfattning av det gångna året. Det är ett år då mycket hände både privat och på jobbet, men vad som än har varit så har jag läst och bloggat.
Jag besökte Bokmässan i Göteborg för andra gången. Det var förstårs underbart roligt, roligast av allt var att få träffa alla andra bokbloggare. Bokbloggarfrukosten med förlaget Bazar var också en höjdpunkt!

Under året har jag även hunnit med en hel del träffar med bokcirkeln Picket & Pocket - alltid lika kul. Till alla läsande människor så kan jag starkt rekommendera att gå med i/ starta en bokcirkel/bokklubb.

2013 var året då jag började läsa e-böcker. Jag köpte en surfplatta i somras och insåg hur smidigt det var att ha böcker på den när jag skulle ut och resa. Det var också novellernas år - mycket tack vare möjligheten att ladda ner e-noveller och läsa dem när jag har haft en stund över. Jag lånar e-böcker på bibblan men har även hittat till en digital bokklubb där jag handlat flera böcker.

2013 var året då jag bestämde mig för att bli en skrivande människa - vi får se var det beslutet leder mig. Antingen blir det bara för mitt eget nöjes skull eller så går det längre än så.

2013 var också året då jag börjat läsa en hel del kapitelböcker för min son så recensioner av barnböcker har blivit allt vanligare här på bloggen. Sedan sonen föddes har jag läst för honom och särskilt på kvällarna när han ska somna. Det är en mysig stund tillsammans och läsning ger upphov till tankar, funderingar och samtal. Nu har v börjat försöka knäcka läskoden och jag ser framemot att det snart är han som läser högt för mig och inte tvärtom!

Inför 2013 så gav jag mig själv en utmaning nämligen att jag skulle läsa minst 70 böcker, jag fick inte räkna in ljudböcker i det. Hur blev då resultatet? Jo jag lyckades faktiskt med min utmaning och inte nog med det...Jag läste på pricken 70 böcker! Har även lyssnat på 3 ljudböcker och läst fem noveller som inte ingått i någon novellsamling. Jag tror inte att jag hade fixat den här utmaningen om det inte varit för all högläsning med sonen!

Jag har stora förhoppningar om att 2014 kommer att bli ett bra läsår (har redan två böcker på min Läst 2014-lista och tror jag kan skriva dit en till ikväll...) och ett bra bloggår! Därför ger jag mig själv en ny utmaning för i år och det är att läsa 80 böcker under året.

I år kommer jag tyvärr inte att åka till Bokmässan i Göteborg - planerar nämligen att göra en resa till USA under oktober. Däremot så kommer jag i år att gå på Littfest i Umeå. Jag skäms över att jag ännu inte besökt den eftersom jag faktiskt bor i stan!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...