header

header

lördag 21 juni 2014

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar - Katarina Bivald

Jag hade hört mycket positivt om den här boken innan jag läste den, men hade faktiskt inte fattat att den är skriven av en svenska. Hade bara uppmärksammat att den utspelar sig på den amerikanska landsbygden, inte att huvudpersonen var från Sverige. Vet inte om det egentligen betyder något förutom att jag tycker det är roligt med konceptet "Sverige" möter landsbygden i USA.

Jag var i starkt behov av att läsa en bra feelgood roman när jag valde att läsa den här och ska säga att den inte gjorde mig besviken. Visst är den fånig och så där naivt romantisk över livet men den var precis vad jag behövde. När jag stängde igen boken så satt jag med ett fånigt flin över läpparna och en bra känsla i kroppen.

Ska kanske säga lite kort om handlingen: Sara är en grå, intetsägande tjej som jobbar i bokhandel. Hon brevväxlar, byter böcker och lässtips med 65-åriga Amy från Broken Wheel i Iowa. När bokhandeln går i konkurs erbjuder Amy henne att komma och älsa på i ett par månader och Sara nappar på erbjudandet. Problemet är bara att när Sara väl kommer fram till den lilla hålan så visar det sig att Amy har dött. Hon står där ensam med sin resväska och vet inte var hon ska ta vägen. Folk i byn övertalar henne att stanna och bo i Amys hus. De tar hand om henne, låter henne inte betala för något och är obarmhärtigt vänliga (och lite knasiga). För att betala igen så bestämmer sig Sara för att starta upp en bokhandel med Amys böcker som grundsortiment. Sara har en stor inverkan på den lilla sovande byn som lever upp i hennes närvaro och även Broken Wheel och dess invånare har stor inverkan på Sara.

Likt Linda Skugges bok 40 - Constant Reader så är det här en kärleksberättelse till böcker och läsning. Fast på ett helt annat sätt, ska tilläggas... En annan likhet mellan de två böckerna är att båda är riktiga bladvändare och jag släppte knappt Bivlads bok innan jag läst ut den.

Vill du läsa en bok som får dig att må bra, fundera lite över livet, som ger dig lästips och dessutom gör dig mer eller mindre okontaktbar för omgivningen ska du absolut läsa Läsarna i Broken Wheel rekommenderar.

Boken ges ut av Månpocket och kan köpas på Adlibris och Bokus

Andra som bloggat om boken är och dagarna går, en bok om dagen, hyllan och Bloggbohemen

3 kommentarer:

Monika sa...

Den här köpte jag nu på Adlibris pocketrea. Jag har hört så mycket bra om den :)

Linnea sa...

För mig var den bara fånig och naiv.. ;) Men jag verkar vara ganska ensam om den åsikten.. :)

...med näsan i en bok... sa...

Linnea-du kanske inte var på rätt humör för boken:)
Monika-hoppas du också gillar den!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...