header

header

fredag 5 september 2014

Kvinnan i svart i ny form

Susan Hills bok The Woman in Black eller Kvinnan i svart måste vara den bok som jag upplevt i flest former. Det började med att jag läste den på orginalspråk (om handlingen och vad jag tyckte kan ni läsa här), sedan såg jag filmen med Daniel Radcliffe i huvudrollen. En helt sjuk upplevelse, sällan en film skrämt mig så mycket. Tidigare i år så gav Profilteatern i Umeå sin tolkning av boken, historien utspelar sig då i Västerbotten. Enormt bra och med en hel del skräckeffekter och skrik i salongen.


Nu ger Sveriges Radio boken som radioföljetong i uppläsning av Björn Granath. Så snart jag lyssnat färdigt på Lena Anderssons Egenmäktigt förfarande så ska jag ta mig an Kvinnan i svart.  Då kommer jag alltså ha läst boken, sett filmen, sett teaterpjäsen och lyssnat på "ljudboken". Efter det måste jag nog läsa orginalet igen:)

7 kommentarer:

Hannele sa...

jag gillade boken och filmen

Frida sa...

Oj, det var inte dåligt! Och jag som inte ens läst boken än. Tänkte ta upp den häromdagen, men tror jag vill invänta det riktiga höstmörkret först.

Vad har du tyckt om dom olika versionerna? Vilka är bäst/sämst eller kanske man ska fråga, vilken är läskigast?

Elina sa...

Jag har läst den svenska översättningen och gillade mycket! (: Hade gärna sett den som teater och måste se filmen någon gång...

Vargnatts bokhylla sa...

Jag har läst den på svenska och sett filmen med Radcliffe, men nu blir jag jättesugen på att lyssna på den också! :)

Linnea sa...

Wow! Vilken version har varit bäst då? ;)

Andreas Ljungström sa...

Åhå! Tack för tipset! Ska börja lyssna på radioföljetången omedelbums!

...med näsan i en bok... sa...

Jag håller som bäst på att lyssna på radioföljetongen, när jag är färdig med den så lovar jag ett inlägg om vad jag tyckt om de olika versionerna av historien:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...