header

header

söndag 26 april 2015

Upptäckt!

Helgen har jag ägnat åt vårstädning. Sammanlagt har jag städat i tio timmar - effektiv tid. Ja, ni läste rätt, 10 TIMMAR! Jag har dammat lister, svåråtkomliga ställen, lyft och dammat av alla prylar som står framme, torkat av väggar, lysknappar, dörrar, skåp you name it, polerat möbler, dammsugit och skurat golv, bara fönstren är kvar. Och jag har torkat av mina bokhyllor och böcker. 

När jag höll på som bäst så fastnade mina ögon på en bok som jag har oläst i hyllan, ett recensionsexemplar som jag fått för alldeles för länge sedan utan att läsa. Nämligen The Returned - Återvändarna av Jason Mott. Hmm, tänkte jag. Jag har ju nyligt börjat kolla på en serie på Netflix med exakt samma namn. En sådan serie där de släpper ett avsnitt i veckan och jag knappt kan vänta tills nästa avsnitt kommer! Jag älskar den helt enkelt. Jag drog fram boken och läste på baksidan och jajomen! Här har jag ju boken bakom serien! Hur kan jag ha missat det här!

Beslutet var enkelt - jag börjar läsa The Returned idag!

Har ni sett serien? Läst boken? Vad tycker ni?

Nyfiken på vad det handlar om? Så här kan man läsa på baksidan av boken:

"Jacob utgör den osynkade tiden, mer perfekt än tidigare. Han är livet som det borde ha varit, då för länge sedan. Så är det med alla Återvändarna."

Över hela världen börjar människors anhöriga att återvända från andra sidan. Ingen vet hur eller varför det händer, om det är ett mirakel eller ett tecken på att den yttersta dagen är nära. En av de som återvänder är Harold och Lucille Hargraves son Jacob. Han dog många år tidigare i en tragisk olycka på sin åttaårsdag. När han plötsligt står utanför deras dörr, fortfarande åtta år gammal, vet de inte vad de ska tro.

Kaos bryter ut över hela jordklotet och den nyligen återförenade familjen Hargrave befinner sig mitt i en värld på randen till kollaps. De tvingas manövrera i en mystisk ny verklighet och genom en konflikt som hotar att riva upp själva meningen med vad det är att vara människa.

2 kommentarer:

Monika sa...

Jag har sett TV-serien, det är väl två säsonger som gått nu. Boken står här oläst i hyllan...

...med näsan i en bok... sa...

Monika - det verkar finnas en ny och en gammal. Jag kollar på den nya och där släpps avsnitt just nu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...