header

header

tisdag 22 december 2015

Paradisträdet - En julnovell av Elly Griffiths

Jag älskar Elly Griffiths böcker om arkeologen Ruth Galloway och jag älskar att läsa julnoveller så ni kan ju ana glädjen när jag hittade Paradisträdet - En julnovell  när jag scrollade mig igenom jultipsen på Storytel. Jag har alltså lyssnat på den som ljudbok.

Dessutom har jag så tur att den utspelar sig strax efter slutet av den senaste boken jag läste Känslan av död. Ruth har bjudit in Max och hans hund att fira jul med henne och Katie, som nu är strax över året. Eftersom hon inte direkt är den husliga typen så möter hon på en del hinder men tack och lov utan att få några vibbar av dåligt samvete. Hon löser problemen efter egen förmåga och med lite hjälp av sin druidkompis Cathbad (med viss irritation förstod jag när jag lyssnade och efter viss googling att jag hela tiden uttalat hans namn fel! Det uttalas CAH bah).

Mysteriet i novellen rör en försvunnen träbit från bronsåldern som det, åtminstone enligt Cathbad, bokstavligt talat är livsviktigt att hitta igen.

Novellen var precis det jag hoppades och trodde, fantastisk och alldeles lagom mysig så här i jultid. Lyssna på den här.

Och dagarna går har också bloggat om Paradisträdet

3 kommentarer:

Anna sa...

En perfekt timme dagen före dagen!

...med näsan i en bok... sa...

Verkligen!

Monika sa...

Åh, det måste vara denna som legat som e-bok på läsplattan i evigheter, på engelska. Tänkte läsa den nu i dagarna :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...