header

header

torsdag 4 juli 2019

Allt vi inte pratar om: en bok för killar och män - Thor Rutgersson och Ida Östensson

Den här boken läste jag i somras i jobbet, men det hindrar ju inte att jag skriver om den här.

Handling (förlagets text):
Vad skulle du som man vilja prata om, om ingen dömde dig?
Allt vi inte pratar om är en bok som är tänkt att inspirera killar och män till att börja prata om sådant som män annars inte pratar om. Grunden är intervjuer med bland andra Kodjo Akolor, Sanny Dahlbeck, Philip Botström, Ali Boulala, Daniel Hallberg och Farzad Farzaneh på teman som kärlek, skönhet, flyktvägar, ego, ex och vänskap. Och här hittar du också samtalsguider och tips från män till män. Gamla föreställningar om hur män ska vara skadar oss alla och tiden har kommit för killar att börja prata med varandra och ta ansvar för en förändring. Det finns många sätt att delta i samtalet - men det viktigaste är att snacket kommer igång, att du som man börjar prata med andra killar och män omkring dig. Varför inte ta med dig den här boken nästa gång du träffar polarna, släkten, lagkamraterna eller kollegorna? Att starta förändringen behöver inte vara svårare än så!

Mitt omdöme:
Jag tillhör inte målgruppen för den här boken, jag är inte man och känner mig inte heller i rätt ålder. Känns som att boken är skriven för yngre män. Därför blir det svårt för mig att lämna något omdöme men kort kan jag säga att ämnet är viktigt och om den här boken kan hjälpa några killar på vägen att komma igång med samtal om maskulinitet så är det hur bra som helst, för det behövs!

Samtalsguider kan säkert upplevas som stelt man är ett gäng som träffas och kanske inte känner varandra så bra, eller är ovan att prata med varandra om känslor, värderingar etc så är det bra att utgå ifrån tills man har fått igång samtalet.

Boken ges ut av Månpocket och kan köpas på Adlibris och Bokus






Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...