header

header

måndag 8 juli 2019

Familjen i huset bredvid - Sally Hepworth

Blev nyfiken på den här boken eftersom den jämfördes med Lianne Moriartys böcker. Australien, förort, hemligheter - det lät som en bladvändare i mina öron. Dessutom brukar Printz Publishing ge ut bra böcker.

Handling (förlagets text):
Den lilla gatan Pleasant Court lever upp till sitt namn. Alla känner sina grannar, och barnen leker med varandra ute. Men Isabelle Heatherington passar inte in i bilden av familjeparadiset. Som den enda ensamstående och barnlösa kvinnan fångar hon snart uppmärksamheten hos tre mammor, som bestämmer sig för att lära känna nykomplingen.

Men Ange, Fran och essie har ocskå sina hemligheter att bevaka. Som anledningen till att Ange måste kontrollera varje aspekt av sitt liv. Eller varför Fran inte låter sin snälla, stillsamma make gå nära deras bebis. Eller varför Essie för tre år sedan tog med sin dotter till lekparken och återvände hem utan henne.

När deras besatthet av den nya grannen växer börjar hemlighetera sippra ut, och de kommer snart upptäcka att när man granskar något alltöfr noga, ser man saker man kanske inte ville se.

Mitt omdöme:
Jag fick en Desperate Housewifes-känsla av den här boken. På ytan lever alla perfekta liv som andras sneglar avundsjuk ut men ingen familj är såklart perfekt, det göms allt möjligt bakom stängda dörrar. Saker som man inte vill att andra ska få vet eller se. När jag lyssnar på boken så tänker jag på att många saker skulle bli mindre tunga att bära på om karaktärerna vågade blotta sig för varandra.

Det här är relationsdrama på gränsen till spänningsroman. En bladvändare som passar bra som strandläsning.

Boken ges ut av Printz Publishing och kan köpas på Adlibris och Bokus.

Andra som bloggat om boken är Hyllan, Villa Freja och Jennies boklista.


Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...