header

header

tisdag 16 juli 2019

Kritgubben - CJ Tudor

Oj vad länge sedan jag lyssnade mig igenom den här boken. Det måste ha varit någongång i slutet av förra sommaren om jag inte minns helt fel. Jag ska ändå försöka skriva något kort om den.

Handling (förlagets text):
Du kan känna den i skogen, på skolgården och i lekparken; du kan känna den i husen och på uppfarterna. Du kan känna den på de flesta platser i den lilla staden Anderbury. Rädslan att något eller någon iakttar dig. det började 1986, på tivolit, dagen efter olyckan. Det var då den 12-årige Eddie träffade mr Halloran - Kritgubben. Det var han som gav Eddie idén om kritfigurerna: ett sätt att skicka hemliga meddelanden till vännerna. Det var roligt ända till att kritfigurerna ledde dem till en död kropp. Trettio år senare, när Eddie tror att det förflutna ligger långt bakom honom, kommer plötsligt ett kuvert med en krita och en kritfigur. Kommer historien att upprepa sig? Var spelet egentligen aldrig över?

Mitt omdöme:
Det är här det blir svårt när det var så länge sedan jag läste den. Det är inte en bok som direkt har fatnat i minnet. Jag minns att jag tyckte att den var helt ok men att jag inte var lika tagen av den som många andra blivit.

Delen som utspelar sig 1986 är berättad via 12-årige Eddie so kanske inte helt förstår vad som händer runt honom. Det gav en bra dimension till när vi får följa honom trettio år senare och saker börjar hända igen. 

Boken ges ut av Wahlström och Widstrand och kan köpas på Adlibris och Bokus.

Andra som bloggat (lite mer utförligt om boken) är Johannas Deckarhörna, Vargnatss bokhylla och Läsvärd eller inte.Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...