header

header

fredag 12 juli 2019

Vikingaguld - Catharina Ingelman- Sundberg

Tredje och sista delen i Ingelman-Sunderbergs Vikingaserie. Jag har tidigare skrivit om Vikingablot och Vikingasilver.

Handling (förlagets text):
Vikingakvinnan Estrid har lämnat sitt värdshus och sökt äventyret i österled. Men resan blir inte vad hon tänkt och snart tvingas Estrid fly för sitt liv. Handelsmannen Erik är kvar i Birka där han driver värdshuset. Traktens stormän är missnöjda med Kung Björn och snart dras Erik in i intrigerna. Samtidigt närmar sig en enorm fiendeflotta Birka. Hedningarna och de kristnas kamp om staden går mot sitt avgörande.

Mitt omdöme:
Ju mer jag lyssnar på den här boken desto mer irriterad blir jag på Estrid. Jag förstår inte hennes val att lämna barnen i Birka och åka iväg med sin nyfunna kärlek österut. Man förstår redan från början att det inte kommer att gå bra. Han blir som förbytt när de kommer till hans hemby och Estrid som är van att vara en självständig kvinna får inte längre röra sig som hon vill. Hon upptäcker dessutom att han redan har en fru och barn som väntar på honom. Estrid bestämmer sig för att försöka ta sig hem till Birka men det är lättare sagt än gjort. Samtidigt så tätnar intrigerna hemma i Birka.

Ingelman-Sunderbeg knyter ihop berättelsen om Estrid, Erik och de andra på ett bra sätt i den här boken. Precis som jag skrev om förra boken så lämnar väl de romantiska beskrivningarna en del att önska, men så var det också länge sedan boken skrevs. Det var spännande att läsa om särskilt Estrids kamp för att ta sig hem.

Boken ges ut av Månpocket och kan köpas på Adlibris och Bokus.Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...