header

header

onsdag 15 december 2010

Ljudböcker

Har aldrig varit något större fan av ljudböcker. Har lyssnat på en del, men har upptäckt att jag tar till mig en berättelse bättre om jag även får ta den serverad visuellt. Har svårt att behålla koncetrationen genom att bara lyssna. Men...i januari ska jag börja pendla till och från mitt nya jobb. Det kommer att innebära ca 30 minuters bilkörning (enkel väg) och jag tänker att jag kanske ska ge ljudböckerna en chans...

Någon erfaren ljudbokslyssnare som har några tips att tänka på vid val av ljudböcker? Vilka uppläsare är bra? Har ni några favoriter?

7 kommentarer:

Marie sa...

Katarina Ewerlöfs uppläsningar gillar jag skarpt.

Lotta sa...

Hej! Kolla med mina föräldrar. Dom lyssnar på ljudböcker konstant.

Bokbrus sa...

Har du lust kan du vara med och tävla om en ljudbok på min blogg genom att utnämna den bok som du gillade bäst under 2010 :-).

Jag får väl lov att anse att jag är en rutinera ljudbokslyssnare (jag bloggar ju endast om ljudböcker:-)). Jag tror att man ska tänka på att inte ta en allt för komplicerad bok att lyssna till när man är ovan.

Några favorituppläsare är Katarina Ewerlöf, Peter Andersson och Torsten Wahlund. En bok som jag nyligen lyssnade till och gillade skarpt var "En dag" av David Nicholls.

Cissi sa...

För min del gäller det att hitta en bok som jag verkligen tycker är spännande på ett sånt sätt att jag inte börjar tänka på annat (blir deckare i mitt fall). Till skillnad från de ovan så har jag lite svårt för Katarina Ewerlöf eftersom hon blir lite för teatralisk för mig - men hon är absolut inte dålig, bara ingen favorit. Men Peter Andersson och Torsten Wahlund håller jag helt med om.
Så 1: Välj en bok som du verkligen är intresserad av.
2. Provlyssna gärna lite på Bokus el liknande om uppläsaren verkar ok.

...med näsan i en bok... sa...

Tack öfr alla tips och råd.
@kusin, ska höra med dina föräldrar om de har några favoriter att dela med sig - kanske man t.o.m. får låna nån...
@Bokbrus, ska kolla in din blogg lite extra noga (har hälsat på dig tidigare...)
@Cissi, bra tips om att provlyssna
@Marie, tack för tipset:)

Vicky sa...

Jag lyssnar på en del, men håller med ovanstående som säger att det skall vara något som inte är alltför komplicerat - och gärna deckare (om man nu gillar det). Jag kan inte bara vara still och lyssna, utan gör det medan jag utför andra sysslor, t ex i köket medan jag lagar mat/ diskar etc. Jag hoppas kunna koppla in mp3-spelaren i bilen snart och lyssna även när jag kör.

Hanneles bok-paradis sa...

bra alternativ under resor

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...