header

header

tisdag 29 maj 2012

De öde landen; Det Mörka Tornet III - Stephen King

Det är ett tag sedan jag lyssnade färdigt på den här boken, men det betyder inte att jag släppt den i tanken! Jag har ju bestämt mig för att lyssna igenom Stephen Kings stora fantasyepos, men de första två böckerna och jag klickade aldrig. Läs vad jag har skrivit om dem här och här.

Nu har det äntligen lossnat! De öde landen är såå himla bra och jag kommer ständigt på mig själv med att fundera på hur det ska gå för Roland och hans gäng. För er som inte läst Revolvermannen och De tre blir dragna utfärdar jag härmed en
S P O I L E R V A R N I N G!


Äntligen har Roland, Susannah och Eddie tagit sig bort från stranden och in i ett grönare område. De vilar ut och äter upp sig. Det finns en hel del att jaga i skogen och det var ett tag sedan de åt något annat än monsterkrabborna. Susannah lär sig att skjuta revolver och allt hade kunnat vara frid och fröjd om det inte hade varit för att Roland höll på att bli galen.Jack spökar i hans huvud och alla parallellhändelser blir svåra att hantera. Han lät ju Jack dö i den första boken, men i den andra så hindrade han Jack från att bli påkörd i New York - alltså stoppade han händelsen som gjorde att Jack kom till Rolands värld från första början och alltså kan han inte ha dödat honom... Ja ni förstår, komplicerat.

Oy
Samtidigt får vi följa Jack i New York, han håller också på att bli tokig av samma anledning som Roland. Han kommer ju ihåg att han dog, men ändå lever han... Jack vet också att han måste få träffa Roland igen och han har en bestämd känsla av att han bara behöver öppna rätt dörr för att komma till Rolands värld. Eddies och Jacks världar korsas också i New York och det blir allt mer tydligt hur de olika huvudpersonernas Ka (ungefär öden) sammanbinder dem. En femte medlem ansluter sig till Ka-tet, nämligen Billybumlaren Oy. En helt underbar liten krabat som jag blivit helt kär i och som bidrar med värme och hkältemod till berättelsen.

Det händer väldigt mycket i den här boken och det är sjukt spännande och bitvis väldig otäckt. Jag är glad att jag höll ut och nu är jag helt fast i serien!

Boken ges ut av Bra Böcker och kan köpas på Adlibris och Bokus

Bokslukaren har också bloggat om boken.

3 kommentarer:

Monika sa...

Lustigt, precis som jag. När jag läste tredje boken så blev jag fullständigt förälskad i Roland och hans värld :)

...med näsan i en bok... sa...

Har precis varit och hämtat bok nr 4 - Magiker och glas! 30 timmars lyssning. Tyvärr tror jag att det är den sista som finns i ljudboksformat...

Monika sa...

Jag är faktiskt lite avundsjuk... hade gärna läst de här böckerna för första gången, igen :)

Konstigt att de andra inte finns som ljudböcker. Tröttnade de kanske på att läsa in dem?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...