header

header

måndag 10 juni 2013

Det är mycket nu...

Hills djävul
...och tyvärr är det bloggen som blivit lidande. Tiden och orken räcker helt enkelt inte till. Jag hade tänkt skriva ett inlägg om Jens Liljestrands bok Adonis som jag läste ut igår men väljer att krypa ner i sängen med Krigare av Johanne Hildebrandt i stället.

Först en kort reflektion kring det här med bokomslag. Jag läser en hel del skräck och deckare, många böcker har rätt läskiga omslag. Eftersom jag har en femåring hemma så försöker jag att tänka på var jag lägger sådana böcker för att inte bidra alltför mycket till mardrömmar - jag lyckas inte alltid.


Skönsjungande killar i frack

Darth Maul
Framför allt så blir inte reaktionerna alltid som förväntat. Om vi tar Joe Hills bok Horn  med en djävulsbeprydd framsida så tyckte sonen att den var häftig eftersom djävulen såg ut som Darth Maul (ni som kan Star Wars vet vem jag pratar om...). Jag hade trott att det omslaget skulle skrämma istället imponerade det


I helgen hade jag Adonis framme. Omslaget visar ett foto av sju frackklädda killar med rödfärgade npter klottrade över ansiktena. Inte ett dugg läskigt trodde jag. Sonen var däremot av en helt annan åsikt...

2 kommentarer:

Lingonhjärta sa...

Haha, åh ja usch! Läskighet är ju en uppfattningsfråga så det är svårt att veta vad som andra tycker är läskigt och inte. Jag håller också helt med om att djävulen ser ut som Darth Maul! Väldigt likt till och med!

...med näsan i en bok... sa...

Ja, inte helt lätt!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...