header

header

tisdag 16 juli 2013

Husdjur är inte tillåtna på Pärlan - Caroline L Jensen

Läste Husdjur är inte tillåtna på Pärlan av Caroline L Jensen förra veckan men det har inte blivit av att skriva om den förrän nu...

Gustav bor på äldreboendet Pärlan och ställer i vanliga fall inte till med något oväsen. Tills han en dag ser en katt i ögonvrån. Den smiter alltid undan innan han får ordentligt syn på den och ingen annan tycks se den heller. Gustav undrar om han börjar bli dement, men så ser han kattjäkeln igen och efter det blir ingenting som vanligt igen.

Jag har funderat på hur jag ska beskriva den här novellen, kanske åt mysrysarhållet... Den är  gullig och krypande obehaglig på samma gång.

Eftersom jag är en kattälskare så har jag lite svårt att tycka att katter är otäcka. Sedan minns jag katten i Jurtjyrkogården och börjar få rysningar. Historien tar en otäck vändning någonstans i mitten och det blir riktigt obehagligt.

Novellen ges ut av Hoi förlag och kan köpas på Adlibris och Bokus

1 kommentar:

Lexie sa...

Gillade Jurtjyrkogården dock tror jag inte jag hade velat begrava min "bebis" vovve på 4 år där med risk för att han inte längre är min lata och gosiga "bebis".

Var gärna med i min tävling som du hittar här om du gillar deckare: http://www.lexielaser.org/2013/07/vinn-cuckoos-calling.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...