header

header

onsdag 20 november 2013

Moa och Måns inspirerar

Det är så härligt att se ett barn upptäcka hur en bok kan bidra till lek och fantasier. Jag har tidigare skrivit om att sonen och jag har läst en bok om Moa och Måns och deras Hemliga klubb. Vi har nu läst vår andra bok  (den tredje i serien) som heter Fallet med det mystiska skenet och utspelar sig under Alingsås ljusfestival. En bonus är att vi läst den samtidigt som vi har Höstljus i Umeå, vår stads egen ljusfestival.

Även i denna bok går Moa med sin anteckningsbok som ständig följeslagare, det finns tre misstänkta, ett antal motiv och ett gäng ledtrådar. I lördags så kom sonen till mig och sa att han vill ha en egen anteckningsbok, vilket han fick. Han började genast skriva bokstäver och fundera på ett mysterie att lösa. Snart hade han kommit på ett "Var är våra försvunna julskivor".

I söndags tog vi med oss anteckningsboken ut och löste till och med ett fall - vi hörde ett mystiskt ljud; var det en fågel, julmusik eller ett billarm... Det visade sig vara en volvo som stod och tjöt på parkeringen. Vi letade också efter en försvunnen katt som vi tyvärr inte hittade.

Nu kanske jag ska betona att sonen varit noga med att vi har en hemlig klubb som jag alltså nu har avslöjat... Men jag ville så gärna berätta om hur en bok kan bidra till så mycket mer än bara en spännande och mysig lässtund. Ni får hjälpa mig och inte tala om för honom att jag avslöjat oss;)

Läs mer om boken på Memo förlags hemsida. Den kan köpas på Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

Unknown sa...

Härligt 😃 jag lekte ofta det jag läste som barn och försöker inspirera barn att göra så både privat och i mitt arbete på förskolan.

...med näsan i en bok... sa...

Visst är det kul!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...