header

header

söndag 13 mars 2016

I Am Legend - Richard Matheson

Jag har sett filmen minst två gånger och verkligen gillat den så för några månader sedan så tänkte jag att jag skulle ge ge mig i kast med boken. Jag valde att lyssna på den på Storytel.

Jag borde ha vetat bättre eftersom jag ofta inte gillar amerikanska och engelska inläsningar. Inte för att jag har problem med språket men pga att jag upplever att ljudet ofta är sämre och uppläsningarna överdramatiserade. Var inte så förtjust i uppläsningen av den här heller.

Självklart så är boken väldigt annorlunda än filmen. För er som inte vet så handlar historien om Robert Neville som (kanske) är ensam kvar i världen efter att ett virus har smittat ner alla och förvanlat dem till blodtörstiga vampyrer. Dagarna ägnar han åt att skaffa mat och döda så många vampyrer han bara kan, nätterna handlar om att överleva. Och bokens slut!!! Oj, så bra - har ingen likhet med filmen!

Boken kom ut 1954 och är en stor inspiration till hela zombiegenren. Boken är riktigt, riktigt bra (men läs den hellre!) och gör sig väl förtjänt av sin kultstatus.

Läs gärna Bloggen Zombieöverlevnads ( ⬅️ följ länken) fenomenala inlägg om boken och de olika filmatiseringarna.

Boken ges ut av flera olika förlag och kan köpas på till exempel Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...