header

header

måndag 14 mars 2016

Skuggorna - Katarina Wennstam

I helgen så har jag tapetserat och lyssnat på ljudbok. Och tänk så mycket roligare det blir att göra nåt tråkigt när man lyssnar på en bra bok!

Valet föll på Katarina Wennstams bok Skuggorna, tredje boken om advokat Shirin Sundin och kommissarie Charlotta Lugn. Precis som alla andra böcker jag läst av Wennstam, och det börjar vara några stycken, så är den här riktigt, riktigt bra. En av hennes bättre faktiskt.

Ett återkommande tema i Wennstams böcker är mäns våld mot kvinnor - vet ni att det är det enda grova våldet som inte minskar i Sverige! Det lärde jag mig av den här boken. Fakta, spänning och relationsdrama blandas i en perfekt mix. Shirin har flyttat till lägenhet och oroas över brorsan, Charlotta och hennes partner bråkar ständigt och jämnt och åklagare Madeleine Edwards är lyckligt nygift.

En grupp kvinnor bestämmer sig för att ta lagen i egna händer och straffa män som tidigare dömts för våldsbrott mot kvinnor genom att utsätta männen för samma brott som de själva har begått. Öga för öga, tand för tand - på det sättet vill de skrämma män att sluta med sitt kriminella beteende för fängelse och böter tycks ju inte hjälpa.

Den här boken är snillrik på så himla många sätt. Själva historien är spännande och Wennstam knyter ihop den med tidigare böcker och när ett par karaktärer från Dödergök dyker upp kan jag inte låta bli att bli lite exalterad.

Wennstam skriver så himla bra och särskilt en av kvinnornas historia var så hjärtskärande att en tår trillade nerför min kind när jag fick höra den.

Har du inte läst något av Wennstam så gör det - läs allt! Läs gärna vad jag skrivit om Svikaren och Stenhjärtat (följ länkarna).

Skuggorna ges ut av Bonnier Pocket och kan köpas på Adlibris och Bokus

Andra som bloggat om boken är Boktanken, Eli läser och skriver och hyllan

2 kommentarer:

Simon Almroth sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Eli sa...

Så otroligt bra bok!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...