header

header

onsdag 26 juli 2017

I djupt vatten - Paula Hawkins

Paula Hawkins gjorde ju debut med sin Kvinnan på tåget som jag inte direkt var överförtjust i men ändå tyckte var helt ok. Jag hade därför inga särskilda förväntningar på den här boken och bedömningen blir samma som för Kvinnan på tåget - helt ok. Helt ärligt så var det ett tag sedan jag lyssnade på den - i maj skulle jag tro - och jag har svårt att komma ihåg handlingen. Det kanske säger något...
Berättelsen kretsar kring en flod som går genom en mindre by. En flod som krävt flera kvinnliga offer såväl i dåtid som i nutid. Boken börjar med en att en kvinna, Jules, återvänder till sin hemby på grund av att hennes syster drunknat i floden, ett självmord säger polisen vilket Jules har svårt att tro på. Jules har inte pratat med sin syster på 20 år och känner därför inte sin systerdotter Lena som bor kvar i huset efter sin mammas död. Att helt plötsligt ha en tonåring på halsen visar sig inte vara helt enkelt!
Det är ett rörigt persongalleri, flera berättelser som jag inte tycker Hawkins kan väva ihop på något naturligt sätt. Det blir lite klumpigt och svårt att få grepp om.


Jag skulle nog föreslå att ni ägnar er tid åt någon annan bok...
Boken ges ut av Massolit förlag och kan köpas på Adlibris och Bokus.
Andra som bloggat om boken är och dagarna går, mysterierna och Beas bokhylla

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...